Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Popravení ze Záhornice: Majitel pozemků a bílý kůň

Autor: Jan Doležal, geok - 
20. října 2013
19:29

Zapletli se s podvodníky s daněmi a jsou mrtví! Čechošvýcarský podnikatel (†67) a žena (†33), která sehrála roli tzv. bílého koně. To jsou oběti brutálních vražd, které objevili kriminalisté zakopané ve stodole v Záhornici na Nymbursku. Policisté mají už i jejich vraha!

Žena (†33) z České Lípy zmizela v roce 2008. Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) zjistili, že mají co dělat s rozsáhlým případem podvodů, které se týkají neodvedení daní za dovezené pohonné hmoty. Vše nasvědčovalo tomu, že žena se stala obětí vraždy.

Tři podezřelí

Kriminalisté zadrželi 24. září v Praze tři podezřelé. Dva (64, 58) obvinili z krácení daně a jednoho z nich ze zbavení osobní svobody. Oba přes tzv. bílého koně způsobili státu škodu přes 42 milionů korun. Jeden z obviněných skončil ve vazbě.

Další mrtvý

Detektivové začali prověřovat zmizení dalšího člověka. „Byl to Čechošvýcar (†67), od kterého měl chtít v roce 2003 jeden z obviněných koupit pozemky. Od té doby byl muž nezvěstný,“ uvedl mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták. Muže a ženu vykopali kriminalisté v noci na 1. října v záhornické stodole. Byli popraveni kulkou do týla. „V současnosti jsou už ve vazbě oba obvinění a stíhání za zbavení osobní svobody jsme překvalifikovali na trestný čin vraždy,“ dodal Hanták.

nejsem.burel. ( 20. října 2013 20:16 )

Už to vylejzá na povrch

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání