Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Smíchovský řezník chce připálit: Oběť pobodá a okrade

Velmi agresivní muž řádí v Praze s nožem v ruce.
Velmi agresivní muž řádí v Praze s nožem v ruce.  (Autor: Policie ČR/profimedia.cz - ilustrace)
Autor: rvs - 
11. října 2013
05:42

Tohle je opravdová noční můra! V ulicích Prahy 5 řádí neznámý šílenec, který s nožem v ruce přepadává lidi. Tři z nich už pobodal a oloupil. Hlavní město ovládá strach, nikdo totiž neví, kdy a kde »Smíchovský řezník« zaútočí znovu.

Nebezpečný psychopat zatím pokaždé útočil za tmy a pokaždé v Praze 5. Nestačí mu, že své oběti oloupí, chce jim i ublížit. 

První útok

Útočník 26. září v Kinského zahradě přistoupil k dvojici mužů a chtěl připálit cigaretu. Vzápětí zaútočil. „Mladíka bodl do krku. Když kamarád napadeného přispěchal na pomoc, bodl i jeho. Napadení se dali na útěk, ale pachatel je pronásledoval,“ popsala pražská policejní mluvčí Hana Jeřábková. Jednoho z mladíků chytil, bil ho pěstí a uloupil mu peníze.

Druhý útok

Fantom znovu zaútočil 8. října na Janáčkově nábřeží. Jeho obětí se stal mladý houslista, vracející se z klubu. Přestože dostal peníze, začal šílenec mladíka pronásledovat. „Jakmile ho doběhl, napadl ho bodnou zbraní a zranil na krku. Zraněnému muži poté uloupil notebook a mobilní telefon,“ uvedla mluvčí.

Pomozte v pátrání

Podle policie je útočník rusky hovořící cizinec, starý kolem 30 let a vysoký asi 170 centimetrů. Pokud ho podle vytvořeného identikitu poznáváte, volejte linku 158. Policisté varují, aby se útočníka nikdo nepokoušel sám zadržet. Je ozbrojený a velice nebezpečný.

kukuku ( 11. října 2013 08:15 )

Takže při oslovení "Davaj agoň" utíkat, utíkat, utíkat (jak by řekl Lenin).

jezulinka ( 11. října 2013 07:54 )

Ještě než jsem dočetla článek, tipovala jsem, že je to rusák. Každý kripl může do naší země a našinec se musí bát o holý život, kam jsme to dopracovali

jerry ( 11. října 2013 07:23 )

Pokud byste se ho někdo pokusil zadržet buďte opatrní, ať mu neublížíte. Je to jinak hodný a citlivý chlapec.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání