Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie hledá svědka v bílém kamiónu: Opilý řidič se srazil s dodávkou, druhý šofér zemřel

Autor: ljš - 
3. října 2013
15:01

Přes 2 promile alkoholu v dechu naměřila policie muži (29) v Citroenu C5, který se ráno u Drhovic na Táborsku čelně srazil s dodávkou Opel Combo. Řidič (53) druhého vozu nehodu nepřežil. Policie hledá důležitého svědka, který zřejmě tragédii viděl.

„Řidič citroenu byl pod vlivem alkoholu. Přesto příčinu i míru zavinění tragédie nadále vyšetřujeme. Pomoci by nám mohl bílý kamion, který jako první místem nehody projížděl. Jeho řidič mohl vidět celou tragédii i průběh jízdy vozu Citroen, který jel, stejně jako on, ve směru od Tábora. Žádáme ho, aby se přihlásil,“ vyzval táborský policejní mluvčí Miroslav Doubek s tím, že uvítají i další svědky.

Nehoda se stala kolem půl sedmé ráno na vytížené spojnici Písek – Tábor. Policie poté silnici 1/19 mezi Drhovicemi a Oltyní uzavřela na několik hodin. „Řidič dodávky zůstal zaklíněn pod vozem. Tělo vyprostili hasiči poté, co pomocí navijáku otočili vrak auta,“ řekl Martin Novotný z HZS. Řidič citroenu vyvázl pouze s lehkým zraněním. Škoda na autech je 110 tisíc korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání