Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drama v restauraci kvůli nezodpovědné pejskařce: Kačenka byla mrtvá za půl minuty

Čivava Kačenka s páníčky trávila každou volnou chvíli. Proti bullteriorovi neměla žádnou šanci.
Čivava Kačenka s páníčky trávila každou volnou chvíli. Proti bullteriorovi neměla žádnou šanci.  (Autor: Blesk – Helena Lacinová, Facebook a archiv Denisy B.)
Autor: Helena Lacinová - 
30. září 2013
07:24

Čivava Kačenka (4) byla pro Denisu Berntovou (31) a jejího partnera Lukáše Martina (32) jako člen rodiny. Do chvíle než jim mazlíčka v jirkovské restauraci zakousla fena bullteriera Dagmary S. (22) sedící u stolu za nimi. Bojový pes stáhl malého ze židle. Půlminutový boj měl jasnou oběť. Malý pes útok nepřežil.

Důvodem útoku bullteriérky bylo zřejmě to, že obě fenky háraly. „Bylo to hrozný. Trhala Kačenku a nechtěla pustit. Snažil jsem se tomu psovi roztáhnout tlamu a Denisa z ní zkoušela Kačenku vyrvat ven. Když se to podařilo, bylo už pozdě,“ popsal Lukáš M. (32).

Člen rodiny

„Pořizovali jsme si ji spolu. Všude jsme ji brali s sebou. Milovali jsme ji jako člena rodiny,“ slzela panička při vzpomínce na psího miláčka. Doma mu vytvořila pietní místo a s přítelem ji odvezli pohřbít na psí hřbitov v Jimlíně.

Majitelka mlčí

Majitelka psího zabijáka se majitelce čivavy v SMS zprávě omluvila. Zaplatit cenu psa a náklady chovu však odmítla a přestala s nimi komunikovat.

Blesku telefon Dagmar S. sice zvedla, ale jakmile se dozvěděla účel hovoru, okamžitě zavěsila. Posléze nereagovala ani na SMS zprávu.

Protože žena není v registru plátců poplatků za psa, jirkovští strážníci ji vyzvali, aby doložila, zda pes je někde evidován. Případ skončí nejspíš u soudu.

Právník Patrik Bauer radí

„Majitelé čivavy potažmo věci, mají právo na náhradu škody. Majitel psa, v tomto případě bullteriera, odpovídá, zda pes něco zničí či zabije. Bezpředmětné jsou dohady, kdo co vyprovokoval. Poškozená má však nárok jen na hodnotu čivavy. Tu by měla nechat odhadnout soudním znalcem. Nemá však nárok na náklady za pohřbení psa.“

Od 1. ledna pes nebude věcí

„V tuto chvíli nelze uplatnit nemajetkovou újmu, protože pes je v právním řádu stále posuzován jako věc. Po 1. lednu 2014, kdy vejde v platnost novela zákona, už to bude zřejmě možné. Pes bude považován za bytost,“ dodal Bauer.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání