Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vražda v Havlíčkově Brodě: Kamaráda (†21) ubil klackem, pak mu vyloupil byt

Vojtěch Dlesk z Havlíčkova Brodu (vpravo) se přiznal k vraždě svého kamaráda Petra V. (vlevo). Na břehu rybníka ho ubil a pak hodil do vody
Vojtěch Dlesk z Havlíčkova Brodu (vpravo) se přiznal k vraždě svého kamaráda Petra V. (vlevo). Na břehu rybníka ho ubil a pak hodil do vody  (Autor: Facebook.com)
Autor: ljš - 
23. září 2013
09:45

Byli kamarádi, kteří spolu trávili spoustu volného času. Pak ale Vojtěchu Dleskovi (21) došly peníze, a tak se odhodlal k nejhoršímu. Svého kamaráda Petra V. (†21) brutálně zavraždil a pak vyloupil jeho byt.

Vražda, která nejprve vypadala jako čin v afektu pod vlivem alkoholu, měla nakonec podle policistů loupežný motiv a Dlesk jednal promyšleně a chladnokrevně. S Petrem V. nejprve zašel na pár piv a pak ho vylákal k rybníku, kam spolu často chodili.

„Obviněný v časných ranních hodinách zaútočil na svého kamaráda klackem, útočil na hlavu a krk. Podle pitvy šlo o opakované údery vedené velkou silou. Poté ho stáhl k rybníku a  nechal ho ležet hlavou ve vodě," popsali vyšetřovatelé okolnosti vraždy.

Ukázalo se, že Dlesk svou oběť okradl nejen o peníze a mobil, ale podle Deníku jí vzal také klíče od bytu. Ten následně vykradl a získané peníze hned utratil. Zbylé věci pak házel v Havlíčkově Brodě do popelnic a kanálů.

Vojtěchu Dleskovi, který sdílí celu s dalším mladistvým vrahem Tomášem Zavřelem, který je podezřelý z umučení své patnáctileté kamarádky Petry, hrozí patnáct až dvacet let vězení nebo výjimečný trest. K činu se přiznal.

mortis69 ( 23. září 2013 12:16 )

Myslela? To nemyslíš vážně,když to neumíš

mortis69 ( 23. září 2013 12:13 )

I Brutus bodnul Cézara (psáno foneticky pro fortin),tak musíš vinit lidi všech období dějin lidstva za to,jak vychovávali své pitomky (pitomky=potomky-psáno s ironií-jen pro pochopení fortin)

mortis69 ( 23. září 2013 11:59 )

Přípustné jsou oba tvary a my Sudeťáci jsme s trvdým

gogo ( 23. září 2013 11:38 )

Dnes se díky televizním slabomyslným výtvorům dostává do podvědomí mladých lidí falešná představa o bezcennosti lidského života. Dnešní mladý člověk by asi těžko rozuměl slovům anglického renesančního básníka Johna Donneho, které napsal roku 1624: „Žádný člověk není ostrov sám pro sebe; každý je kus nějakého kontinentu, část nějaké pevniny; jestliže moře spláchne hroudu, je Evropa menší, jako by to byl nějaký mys, jako by to byl statek tvých přátel nebo tvůj : smrtí každého člověka je mne méně, neboť jsem část lidstva. A proto se nikdy nedávej ptát, komu zvoní hrana. Zvoní tobě.“

mortis69 ( 23. září 2013 11:05 )

Typoval bych Krtkem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání