Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Exministryně Jurásková: Děti podpořily tátu, který jim prý chtěl zabít mámu

17. září 2013
13:23

Exministryni zdravotnictví Danu Juráskovou (51) se pokusil zavraždit její manžel Vlastimil (54). Neunesl, že měla údajně milence, zajímala ji jen kariéra a chtěla se s ním rozvést. Dětem napsal dokonce dopis na rozloučenou. Syn Martin a dcera Kristýna přesto u soudu stojí na straně svého otce.

"Vzhledem k tomu, že Vlastimil Jurásek je stále můj manžel, otec mých dětí, nebudu vypovídat," řekla pouze Jurásková u soudu.

Podle obžaloby Jurásková po dlouhodobě problémovém vztahu odešla v březnu 2013 z domova a už se nechtěla vrátit. „Sbal si kufry a vypadni!“ reagoval podle spisu manžel na její údajnou nevěru. Manželství trvalo 31 let. Od samého začátku prý nebylo ideální. Jurásková tušila, že Vlastimil není ten pravý.

Na začátku dubna podle žalobce naložil v Praze do osobního auta. „Sedla jsem si dozadu. Manžel se choval normálně,“ uvedl exministryně ve spisu. Když se však pokusila dveře otevřít, nešlo to. Byly zajištěné dětskou pojistku.

Vlastimil jel na Rokycansko, kde má rodinu a chalupu. Cestou podle obžaloby manželku přemlouval, aby se k němu vrátila. Ta ho však dál odmítala. „Najednou řekl, že je mu to fuk, že mu Bůh odpustí. Dětem prý nechal dopis s instrukcemi, jak mají zacházet s penězi,“ stojí dál ve spisu.

Ve Vejvanově na Rokycansku zastavili. Manžel podal Juráskové dopis a telefon. Chtěl, aby si přečetla dopis a zavolala dětem. Jurásková odmítla.  Exministryni se podařilo dostat na přední sedadlo. Po boji s manželem i ven z auta. Vlastimil ji ale dohonil, bil do obličeje a za ruku a nohu táhl zpět do vozu, uvádí se ve spisu. Jeho další počínání přerušili náhodní chodci, kteří reagovali na volání o pomoc.

Juráskovi, který je stíhán na svobodě, hrozí až dvacetileté vězení.



Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání