Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Proč policista Miloš B. ubodal manželku? Sebrali mu střelné zbraně!

Autor: Zbyněk Schnapka, geok - 
9. září 2013
06:32

Tragédie kolem policisty Miloše B. (35) mohla skončit velikým krveprolitím. Místo nože mohl totiž svou manželku zastřelit a na útěku pak své kolegy v lese lovit jako divokou zvěř. Vlastnil totiž dvě pušky, jednu se zaměřovačem, a pistoli. O zbraně ale přišel, protože mu propadl zbrojní průkaz.

Miloš B. si totiž pár týdnů před vraždou manželky Iny zapomněl prodloužit platnost zbrojního průkazu. Dvě pušky a pistole tak skončily v policejní úschovně.

Policisté lovná zvěř

„S touhle výbavou mohl být v lese u Plzně hodně nebezpečný. Než by ho kluci zneškodnili, mohl jich pár dostat. Takhle jeho zatčení proběhlo přeci jen bez ztrát,“ řekl Blesku policista, který si přál zůstat v anonymitě.

Úkryt v lese

Po vraždě manželky se Babyka osm dní skrýval v lese v Záluží u Plzně. Ukrýt měl v průchodu pod železniční tratí z Plzně do Prahy. Nedaleko jeho skrýše ho pak u hájovny zadrželi na lesní cestě příslušníci GIBS a členové zásahové jednotky policie, když jel na kole. V pátek ho soud poslal do vazby.

Rozloučení s Inou

O pár hodin později se pak s jeho manželkou Inou přišly do pravoslavného kostela svaté Anny v Plzni rozloučit desítky lidí. Nad její rakví truchlila rodina a její známí, kteří drželi v rukách svíčky.




Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání