Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

10 nejasností o otravě Moniky a Klárky: Proč hrozí, že jejich smrt nikdy nevyřeší

Autor: rap, lmk - 
5. září 2013
16:25

Kvůli zpackanému vyšetřování egyptské policie existuje nebezpečí, že příčina tragického úmrtí Moniky a Klárky nebude objasněna. Zde je 10 nejasností v případu.

1. Bez výsledků pitev mrtvých těl uvedli egyptští kriminalisté, že na 60 % jde o vraždu.

2. Zcela bez důkazů označili Petra K. za podezřelého z vraždy.

3. Petr K. tvrdil, že si bez problémů mohl vzít své věci z pokoje, kde Monika a Klárka zemřely. Podle českých kriminalistů měla policie pokoj zabezpečit, a pokud by z něj chtěl někdo něco odnést, mohl by tam vstoupit jen za asistence policie a na nezbytně nutnou dobu. Navíc byl pokoj ohledán naprosto nedostatečně. Je tak těžké prokázat, že do něj mohl vstoupit někdo další.

4. Případ nejdříve vyšetřovala tzv. turistická policie, která je pro podobnou práci nekvalifikovaná, až pak byl předán kriminalistům.

5. Egyptští kriminalisté a soudní lékaři zpackali ohledání mrtvých těl a českým kolegům je předali se dvoutýdenním zpožděním.

6. Čeští soudní lékaři tak nemohli vyvrátit ani potvrdit možnost, že byla Monika před smrtí znásilněna. Petr K. na několik minut z pokoje odešel a podle jeho slov po návratu neměla Monika kalhotky.

7. Detektivové v Egyptě se nikdy nevyjádřili v tom smyslu, zda na pokoji, kde obě Češky zemřely, našli nějakou jedovatou látku.

8. Aniž by se čekalo na oficiální výsledky pitvy a toxikologických rozborů, začali egyptští lékaři do místních médií pouštět informace, že se obě ženy otrávily jedem. K němu měl podle kolegů Petr K. přístup v práci, což ale nic neznamená.

9. Proč by si ale Petr K., pokud by chtěl manželku a dceru otrávit, vybral k vraždě zrovna Egypt, kde by mu hrozil trest smrti?

10. Od smrti Moniky a Klárky v Egyptě uplynul více než měsíc. Tamní policisté o průběhu vyšetřování stále mlčí. Čekají na výsledky vyšetřování Čechů?

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

klidek.pianko ( 6. září 2013 01:03 )

dík!!! o krůček jsme dál

hopsicek ( 6. září 2013 01:03 )

Dobrou noc a hodně štěstí, ať budeš opět řešit cokoliv

klidek.pianko ( 6. září 2013 01:01 )

Padla naše hodina , hezkou noc a sny hopsí a kacotko , snad tu je

klidek.pianko ( 6. září 2013 01:00 )

v Olomóci to bude psina

hopsicek ( 6. září 2013 01:00 )

Ahoj! Dobrou noc!

Zobrazit celou diskusi