Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bodla muže, on řekl mamko, ona řekla taťko: Soud ženě zvýšil trest na 10 let!

Vrchní soud zvýšil Evě (40) trest za vraždu na 10 let
Vrchní soud zvýšil Evě (40) trest za vraždu na 10 let  (Autor: Blesk - Vlaďka Hradská)
Autor: shp, ČTK - 
4. září 2013
15:24

Pohádali se a ona si na obranu vzala nůž. Když Eva F. (40) fatálně bodla svého muže, uslyšela od něj jen „mamko“. Prostoduchá žena se zmohla jen na „taťko“. Původně jí soud vyměřil za vraždu osmiletý trest vězení. Vrchní soud však rozsudek navýšil o další dva roky.

K vraždě došlo loni v listopadu v paneláku v Českých Budějovicích. Drobounká Eva po hádce zapíchla svého manžela. Ten ji údajně dlouhodobě ponižoval takovým způsobem, že se z toho pomočovala.

Taťko, mám na tebe přichystanou kudlu

Jednoho dne si ale po další nakládačce od manžela řekla, že už nebude psychické a fyzické týrání snášet a vzala si nůž s 19centimetrovou čepelí.

„Nechtěla jsem, aby mi ublížil, tak jsem si vzala nůž. Pak jsme šli proti sobě a srazili jsme se. Oba jsme se lekli. On řekl mamko, já řekla taťko. Pak jsme hledali ručníky a telefon,“ prohlásila již dříve Eva u soudu.

Osm let nestačí

Evu poslal v květnu českobudějovický krajský soud na osm let do vězení. Hrozil jí až osmnáctiletý trest, ale soud se rozhodl pro mírnější sazbu na základě toho, že nešlo o předem připravenou vraždu.

Žena jednala v afektu. Podle vrchního soudu byl ale trest uložený krajským senátem příliš mírný. „Osm let za vraždu bylo pod základní sazbou, takže byly obžalované přidány další dva roky,“ uvedl mluvčí soudu Jiří Fořt.

zirafa ( 4. září 2013 20:01 )

přesně tak, špendlíčku...... když se bráníš, tak to odneseš hůř, než ten, kdo tě napadl..... tobě dají flastr a z něho udělají oběť.... to by jeden zvracel......

zirafa ( 4. září 2013 19:59 )

listure: asi ještě soudcům nedošlo, že proti chlapovi nemá neozbrojená ženská většinou šanci, pokud ona neváží metrák a on 50 kilo..... asi se má nechat nejdřív zabít a pak zabít jeho, to by byla přiměřená obrana!

zirafa ( 4. září 2013 19:54 )

pepazdp:

rikybl ( 4. září 2013 18:42 )

Nedávno se zdálo jednomu soudci 18 let za vraždu po několikaletém týrání hodně. Připadá mě, že to jsou většinou samí úchylové, co soudí. Nedávno jedna mělnická soudkyně úajně zmlátila dceru, až měla otřes mozku. Stejný prasata, jako ty co soudí.

steelheart ( 4. září 2013 17:37 )

tak jest

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání