Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Svědek proti Janouškovi u soudu: Chtěli mě uplatit! To bych zbohatnul...

Autor: ljš, ČTK - 
4. září 2013
09:50

Viděl, jak se osudná nehoda lobbisty Romana Janouška, při které srazil vietnamskou řidičku, stala. Teď přišel klíčový svědek s šokujícím tvrzením, že mu byl skrze prostředníka nabídnut úplatek! Částka to byla údajně tak vysoká, že by zbohatl. Obhajoba pražského kmotra tak dostala citelnou ránu. Na vymyšlení nového plánu má však nejméně půl roku, soud byl totiž odročen!

Jeden z klíčových svědků nehody lobbisty Romana Janouška Josef K. soudu řekl, že mu prostředník nabídl úplatek za to, že nepůjde k rekonstrukci havárie ani k soudu. Před soudní síní však již s novináři mluvit nechtěl. "Řekl jsem to u soudu, už není třeba slov," vysvětlil statečný muž.

Jeho výpověď přitom může mít velkou váhu. Znalecké posudky obhajoby a obžaloby jsou totiž od počátku v silném rozporu. "Znalecké posudky by měly být ve shodě. Nám jako laikům není zřejmé, jak se tři znalecké posudky mohou takovým způsobem lišit," zlobil se včera předseda soudního senátu Tomáš Kubovec.

Právě kvůli vyžádání nového znaleckého posudku bylo dnes soudní líčení odročeno. Jeho vypracování však bude trvat šest až devět měsíců.

Jak popsal nehodu

Svědek soudu popsal, jak se nehoda udála. Janoušek podle něj na ženu dvakrát najel a potřetí ji "agresivně" nabral. Žena prý udělala kotoul přes kapotu a dopadla na zem. Svědek jel za Janouškem, který ze svého vozu vystoupil na Pankráci. Telefonoval prý a vrávoral, pak si šel sednout na lavičku. Za chvíli přijela policie.

Po nějakém čase údajně svědka kontaktoval prostředník, který mu nabídl úplatek."Řekl mi, že zbohatnu," upřesnil. Svědek měl prý strach a napsal e-mail Janouškovu obhájci Vítovi Širokému. Ten to potvrdil. "Kontaktoval mě, myslím, že chtěl své svědectví zpeněžit," řekl. Spojil se údajně také s novináři a mluvil i s vrchní státní zástupkyní v Praze Lenkou Bradáčovou.

Sám Janoušek se líčení neúčastní, již dříve mu to povolil soud. Při prvním jednání pouze přečetl své stanovisko. Jeho advokát včera řekl, že je podnikatel pravděpodobně v zahraničí. Zpráva o výpovědi tohoto svědka ho jistě nepotěší.

Josef K. již dříve celou nehodu popsal Blesk.cz, připomeňte si, co řekl:



ko.ko.tek ( 4. září 2013 16:58 )

přesně tak, že nebude, vyjde s podmínkou nebo se počká na další amestii . Tento smrad je tak hloupý, jak vrzající vrata, kdyby si od něj nevzal držhubné a ještě si nechá vypálit držku v Blesku, byl by vysmátý a nikomu by neublížil, vietnamka už své dostala(i když já bych jí nas.ral do ruk)

ko.ko.tek ( 4. září 2013 16:55 )

povím ti podle čeho soudím: kdyby vietnamku srazil cigán, dostala by od něj ne odškodné, ještě pár facek za to, že mu skočila pod auto. Proč ona chtěla řešit nehodu (drcačku) takovým způsobem? Mohla si opsat číslo, udělat fotku řidiče zepředu a zajistit svědky, nemusela skákat před auto. To, že nějakej smrad chtěl svědčit, vypovídá o všem. On nechtěl zbohatnout? No to mi poser záda, chtěl víc než mu bylo nabízené, o tom to je. Navíc bych se divil, že by byla jeho výpověd až tak věrohodná. Janoušek v konečné fázi stejně dostane jen podmínku a tento smrad si mohl přijít na své, jen kdyby nebyl takový hladoš.

hofihofi ( 4. září 2013 15:19 )

Jestli pujde sedet, tak pravy duvod je jinde.

hofihofi ( 4. září 2013 15:17 )

To jsme si mysleli ob Rathovi take, ze

andreslawicky ( 4. září 2013 15:07 )

Janoušek nikdy sedět nebude kdo si myslí opak je blázen

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání