Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Konkursní mafie: Vysmívají se spravedlnosti, nikdo na ně nemůže

Autor: Jana Ulrichová - 
6. září 2013
23:34

Už poněkolikáté se litoměřický soud pokusil pokročit v tzv. druhém případu konkursní mafie. Obžalovaní Vladislav Větrovec (45) a bývalý konkursní správce Josef Vavřička (66), kteří podle obžaloby vytunelovali 40 miliónů korun ze dvou severočeských firem, se ale spravedlnosti dál vyhýbají.

Oba obžalovaní se stále střídají v marodění. Nejdříve měl Větrovec problémy se zuby, pak byl zase Vavřička hospitalizován na ušním. Stejnou fintu zvolili i poté, co případ převzal nový soudce. Tomu se sice loni v září podařilo hlavní líčení zahájit, hned po přečtení obžaloby ale Vavřička ze soudní síně odešel a už se nevrátil, protože se mu prý udělalo špatně. Nedorazil ani nyní.

Soudce vyčerpal všechny možnosti

„Je prý neschopen soudní řízení absolvovat. Vždy to doloží lékařskou zprávou, takže ho nemůžeme nechat předvést,“ řekl předseda senátu Vlastimil Nedvěd, který dokonce zvažoval, že nechá Vavřičkův zdravotní stav přezkoumat. Žádné jiné možnosti, jak ho k soudu pohnat, nemá. „Uložili jsme mu i pokutu 10 000 korun, krajský soud ji ale zrušil,“ dodal. Hlavní líčení odročil na říjen. "To už prý by měl být schopen. Pokud ne, dá prý souhlas, aby se jednání konalo v jeho nepřítomnosti," dodal soudce.

Mysleli na sebe i příbuzné

Podle obžaloby způsobili Vavřička a Větrovec ve firmách Melbro a Autostar Velimex škodu 40 miliónů korun. Větrovec v litoměřické drůbežářské společnosti Melbro zastával dvě funkce, za které bral i dva platy. Další peníze si navíc vyplácel za vymáhání dluhů. Obžalovaní mysleli i na své příbuzné a známé. Dosadili je do dobře placených, naprosto zbytečných funkcí, dalším přihráli zakázky.

zadnice ( 7. září 2013 09:56 )

Tzv. "PRAVICOVÁ DEMOKRACIE" po česku!!!!!

japome ( 7. září 2013 05:52 )

japome ( 7. září 2013 05:51 )

tina.vitaskova ( 7. září 2013 05:17 )

zirafa-naprostý souhlas

zirafa ( 6. září 2013 23:43 )

zmetci doufám, že je dožene jiná spravedlnost, když ta pozemská je na ně krátká......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání