Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Další skandál v Drymlově (SPOZ) nemocnici: Porodník „utrhl“ miminku hlavu!

Autor: shp, ČTK - 
30. srpna 2013
11:12

Nemocnici Vladimíra Drymla stíhá jedna pohroma za druhou. Porodník, který loni „utrhl“ při porodu novorozenci hlavu, byl obviněn z trestného činu usmrcení z nedbalosti. A nejde zdaleka o jediný skandál.

Rodiče tragicky zesnulého miminka podali na Česko-německou horskou nemocnici Krkonoše ve Vrchlabí žalobu. S obzvláště brutální smrtí svého děťátka se dodnes nemohou smířit.

Dryml: Obvinění jsou křivá

Ředitelem nemocnice senátor Vladimír Dryml obvinění označil za nepravdivá a křivá. Policie podle něj jedná účelově. Tři policií vyšetřované případy se podle Čížkovského staly loni a letos. „Vyšetřujeme je na základě oznámení fyzických osob o úmrtích v nemocnici,“ řekl řekmluvčí hradecké krajské policie Jan Čížkovský. Již obviněné osobě v případě odsouzení hrozí až šest let vězení. Přitěžuje jí, že údajně porušila důležitou povinnost vyplývající z jejího zaměstnání, povolání, postavení nebo funkce.

Kauza ho má politicky poškodit

Podle Drymla je spojování případů účelové a cílem vyšetřování je pošpinění nemocnice a jejích zaměstnanců. „Obvinění ještě nic neznamená. O vině nebo nevině může rozhodovat pouze nezávislý soud. Ten neproběhl. Jako ředitel budu nemocnici bránit,“ řekl ČTK Dryml. Kauza jej má politicky poškodit, a to v souvislosti se začínající předvolební kampaní.

Problémová nemocnice

Nemocnice měla podobné problémy i v minulosti. V roce 1999 musela vysvětlovat policii smrt dvou pacientů. Ti údajně zemřeli, protože nebyli včas převezeni do nemocnice s lepším vybavením. Komise pak rozhodla, že za smrt pacientů nemůže.

capitan_jorge ( 31. srpna 2013 13:24 )

A blb Dryml ji tam zatajil.

oliiiii3 ( 30. srpna 2013 20:12 )

To tahal jak kote, ale doktorum se stejne nic nestane. Jeste reknou ze za to muze maminka.

capitan_jorge ( 30. srpna 2013 13:24 )

Jakej pán, takovej krám. A ryba smrdí taky od hlavy, že?

capitan_jorge ( 30. srpna 2013 13:23 )

Takže jste byli spolu v KSČ? Taky dobrý.

capitan_jorge ( 30. srpna 2013 13:21 )

Obráceně mrdoune. Hlava se zašprajcla uvnitř a za to ostatní venku se tahalo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání