Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Unesl svou přítelkyni: Takhle probíhal zásah, při kterém ho střelili do hlavy

Autor: Helena Lacinová, uá - 
21. srpna 2013
05:34

Kulku přímo do čela dostal v pondělí večer od člena zásahové jednotky Martin S. (†41) v polích mezi Jirkovem a Vysokou Pecí. Ten totiž do přístřešku v lese unesl svoji expřítelkyni (33) a dva dny ji tam znásilňoval.

Nechtěl se vzdát, ženu chtěl podříznout! Policista ho zastřelil. „Hrozilo bezprostřední ohrožení života poškozené. Zákrok jí zachránil život,“ řekla včera policejní mluvčí Alena Bartošová.

Pytel na hlavě

Drama začalo v sobotu, kdy mnohokrát za násilné trestné činy odsouzený kriminálník unesl svoji bývalou přítelkyni. Tu s jejím novým přítelem vylákal do bytu v Chomutově a ženu odtud s pytlem na hlavě odvezl pryč. Policisté po ní od soboty pátrali. V pondělí navečer připravili rozsáhlou akci v Jirkově. Nejdříve dvojici hledali v zahrádkářské kolonii. „Vletěli sem. Že ho tu máme schovaného. Tysona, tak jsme tu zastřeleného přezdívali, znám od dětství, ale nebyl u nás,“ řekl muž z kolonie. Policisté muže a ženu našli necelého půl kilometru od kolonie a drama skončilo zneškodněním pachatele. Žena vyvázla zcela bez zranění.

Má to inspekce

Martin S. byl v souvislosti s tímto činem podezřelý z trestných činů znásilnění, zbavení osobní svobody, vydírání a braní rukojmí. „Policie zákrok s použitím zbraně, při kterém došlo k úmrtí muže, předala podle standardního postupu Generální inspekci bezpečnostních sborů,“ dodala Bartošová.

Blesk o mrtvém psal už v roce 2007

Blesk psal o Martinu S. už v roce 2007, kdy stál před soudem za vydírání. S pistolí v ruce přinutil svou příbuznou Marcelu K. (tehdy 19), aby si přisedla k němu do auta, odvezl ji do polí a tam osahával a vynucoval si sex. Sivák tehdy vinu popíral. „Přepadávám lidi, peru se s policajtama, jsem schopný šlápnout někomu na krk nebo ho píchnout nožem, ale neublížil bych ženský,“ tvrdil tenkrát.

sexymozek ( 23. srpna 2013 08:36 )

Množíte se jako myši ,jenom vám nedochází, kdo vás bude živit, až vás bude většina.

deratizator ( 22. srpna 2013 21:55 )

pro ty co mluví o "lidské bytosti" a měli ho jenom postřelit - takhle to řeší ve světě - pic do hlavy a hotovo http://www.youtube.com/watch?v=q0YyN1Ht0ls http://www.youtube.com/watch?v=CxEnVgK5Xeo

deratizator ( 22. srpna 2013 21:51 )

Jasně, mohli počkat než ji podřízne a pak ho zavřít na 5 let, ne? Už vidím vás jak máte nůž pod krkem a křičíte na švestky "nestřílejte na něj, je to lidská bytost, jenom ho postřelte, ať mě může v klidu podříznout krk"

deratizator ( 22. srpna 2013 21:49 )

no nedá, Džambule je vošklivější ;-)

jasmine10 ( 21. srpna 2013 23:54 )

ano proc ne protoze bartosova byla taky unesena a znaslnovana

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání