Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Dvojnásobného vraha pustili po třech letech z blázince. Pozůstalí jsou v šoku. Nikdo jim nic neřekl

Heidinger (32) byl v léčebně za vraždu svého otčíma (vpravo) a své matky
Heidinger (32) byl v léčebně za vraždu svého otčíma (vpravo) a své matky  (Autor: Blesk/Policie ČR)
Autor: shp - 
30. července 2013
22:01

Zabil svou matku a otčíma. Soud za to Jana Heidingera poslal na léčení do psychiatrické léčebny v Bohnicích. Teď ale změnil rozsudek s tím, že mu bude stačit ambulantní léčba. Paranoidní schizofrenik je tak po třech letech opět na svobodě.

Českobudějovický krajský soud Heidingera začátkem srpna 2010 odsoudil k ochranné ústavní léčbě v Bohnicích. Obvodní soud pro Prahu 8 letos na jaře změnil formu léčení na ambulantní. A veřejnost teď může být v ohrožení.

Nikdo se proti rozsudku neodvolal, tak je volný

Paranoidní schizofrenik sice musí užívat předepsané léky a docházet na kontroly. Jinak se ale může pohybovat, jak chce. „O změně ústavního léčení v ambulantní jsme rozhodli v dubnu. Nikdo se proti tomu neodvolal, takže rozsudek už nabyl právní moci,“ řekl Deníku pražský soudce Miroslav Sládek.

Bratr o změně léčby nevěděl

„Doufám, že lékaři odvedou dobrou práci. Pokud se bude léčit, problémy snad nebudou,“ říká Janův nevlastní bratr Mikuláš Malhocký, kterému zabil rodiče. Dodal ale, že o změně rozsudku vůbec nevěděl. „To, že lékaři změnili ústavní léčení na ambulantní, jsme se vůbec nedozvěděli. Zajímalo by mě, jestli má psychiatrická léčebna zákonnou povinnost takové věci pozůstalým sdělovat,“ dodal.

defakto ( 31. července 2013 08:47 )

.....tak ted se bude čekat jestli bude užívat léky a když ne , holt bude mít někdo smůlu ! ...třeba ti , kteří proti němu vypovídaly , ale to tu nikoho nezajímá ...hlavně , že nejsou upřeny vrahovi lidské práva , může cestovat a třeba i opět vraždit , vždyt o nic nejde , když tak se opět vrátí do blázince .

steelheart ( 31. července 2013 01:17 )

asi už ho vyléčili!

cinderella1 ( 30. července 2013 22:56 )

To snad neni ani mozne. Co kdyz se prokaze, ze Dahlgren opravdu vrazdil v Brne, ale zjisti se, ze je take nemocny, tak jako tento vrahounek ...tak ho pak zavrou taky jen na 3 roky a pak ho klidne pusti? Tak to by bylo revu, co? A mozna, ze by lide i stavkovali a bourili se proti tomu. Ale tady nic ...jako by se nechumelilo. Jak je mozne, ze se tohleto vubec stane? ...otresne!

obcantohotobordelu ( 30. července 2013 22:21 )

No, myslím, že pozůstalé o této skutečnosti nikdo informovat nemusí...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání