Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nový důkaz v kauze Dahlgren: Američan měl na kalhotách stopy krve obětí!

Autor: ČTK, lm - 
29. července 2013
21:55

Policisté mají v kauze Američana Kevina Dahlgrena, který je obviněn ze čtyřnásobné vraždy svých příbuzných v Brně, nový důkaz. Kriminalisté našli na krátkých kalhotách, které Dahlgrenovi zabavila FBI na letišti, krev prokazatelně patřící obětem květnové vraždy v Brně-Ivanovicích.

Podle spisu jde bez jakýchkoli pochybností jde o krev jedné z obětí a s vysokou pravděpodobností o krev dalších dvou obětí. "Tato krev se přitom na tyto krátké kalhoty přinejmenším v případě 25 zkoumaných skvrn nemohla dostat pouze otěrem," cituje Česká televize (ČT) žádost ministerstva spravedlnosti ČR.

ČT uvedla, že žádost o vydání poprvé zveřejňuje úplné výslechy svědků. Z nich vyplývá, že rodina začínala být z Dahlgrenovy přítomnosti nervózní. Podle spisu totiž nerespektoval soukromí jejích členů a byl nespolehlivý. V noci, kdy ostatní spali, chodil po domě ozbrojen nožem. Právě nůž se stopami krve našli policisté na místě činu. Krev odhalili také na nohách barové židle. Útočník ale podle spisu použil víc zbraní a taky velkou sílu.

Ministerstvo spravedlnosti již americkému velvyslanectví předalo žádost o vydání Dahlgrena. Zda Spojené státy muže vydají, zatím není jasné. Své občany ke stíhání v zahraničí vydávají jen ojediněle. Dahlgrenovi hrozí v Česku výjimečný trest, tedy až doživotní pobyt za mřížemi.

hrneczuhrinevsi ( 30. července 2013 08:56 )

z ceho zila ta rodina je mi zahadou. Hudebnici a pani ucitelka,ale zili si hodne nadstandartne. pro me o takove masove vrazde stale hodne malo informaci. nejak mi to cele nesedi,ani nevim proc

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání