Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nejstarší vražedkyně Česka dostala 20 let!

Krajský soud v Hradci Králové vraždící důchodkyni snížil trest z 30 na 20 let
Krajský soud v Hradci Králové vraždící důchodkyni snížil trest z 30 na 20 let  (Autor: Blesk – Jitka Pecharová)
Autor: Jitka Pecharová - 
19. července 2013
15:54

Dvacet let dostala nejstarší česká vražedkyně Marie P. (71) z Berounska. Trest vyfasovala bývalá zdravotní sestra za útoky v domovech s pečovatelskou službou. Kamarádku (76) zabila vázou, známou (76) přizabila tyčí.

Soud řešil vraždy seniorek už loni v září, kdy Marii P. uložil 30 let. Vrchní soud verdikt ale zrušil. Trest považoval pro tak starou ženu za přísný, a také žádal nové vyšetření psychiatrem, protože obhájce přišel s  posudkem, podle kterého mohla jednat v nepříčetnosti. Revizní vyšetření to ale vyloučilo.

Žena dosáhla aspoň nižšího trestu, což ale odmítla akceptovat státní zástupkyně, která původně žádala doživotí. „Nevím, proč by věk měl mít vliv na výši trestu,“ řekla žalobkyně Lenka Faltusová, která se na místě odvoilala.

První seniorku připravila Marie P. o život zřejmě ze závisti. Přiznala, že jí vadilo, jak se chlubila tím, že má peníze a zajištěnou rodinu. Na návštěvě u ní vzala ze skříně vázu, se kterou jí udeřila do hlavy, aby už ztichla. Druhý útok Marie P. ale označila za sebeobranu. Důchodkyně ji prý jako první napadla tyčí, a tak jí mlácení vrátila.

bezodkladne ( 20. července 2013 13:38 )

roztomilá babička...

aluman ( 19. července 2013 18:40 )

..a chlapy chlapům. Nevím co řešej. Vzhledem k jejímu věku je i těch dvacet let prakticky doživotí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání