Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Exministryni Juráskovou chtěl zavraždit manžel: Život nás rozdělil, spojí nás smrt!

Fotografie
 (Autor: internal)
17. července 2013
11:10

Bývalé ministryni Fischerovy vlády Daně Juráskové šlo o život. Zabít se ji údajně chystal její manžel Vlastimil. Po vraždě chtěl spáchat sebevraždu. Nedokázal se vyrovnat s tím, že se chtěla rozvést. "Protože nás život rozdělil, musí nás spojit smrt," napsal v dopisu na rozloučenou.

Informaci přinesl server Novinky.cz. Podle něj měli manželé problémy od letošního března. Jurásková se od manžela chtěla odstěhovat a rozvést se.

Po rozchodu napsal Jurásek dopisy na rozloučenou pro jejich dvě dospělé děti. "Protože nás život rozdělil, musí nás spojit smrt. Přál bych si malý rodinný pohřeb a společně nás nechat rozprášit na louce, ať jsme stále spolu já a moje žena," cituje server z jednoho z dopisů.

Juráskovou se pokusil zabít v autě. Lstí manželku posadil na zadní sedadlo. Zablokoval dětskou pojistku a rozjel se. Během jízdy jí vysvětloval, že bez ní nemůže žít, a proto spolu budou na věky.

Boj o život

Cesta se změnila v boj o holý život. Ve Vejvanově u Rokycan využila okamžiku, kdy se Jurásek chtěl naposledy podívat na fotky dětí. Exministryni se podařilo dostat na přední sedadlo a otevřít dveře. „Obžalovaný ji držel za spodní čelist, aby nemohla vozidlo opustit. To se jí ale nakonec podařilo, když muže kousla do ruky a vyvlékla se z kabátu,“ uvedl u soudu státní zástupce Jakub Kubias. Ani v tu chvíli však neměla vyhráno. Manžel ji chytil za nohu a ruku a snažil se ji dostat zpátky do auta. V tu chvíli Juráskové naštěstí přispěchali kolemjdoucí.

Jurásek u soudu tvrdil, že se manželce snažil jen domluvit. Prý neměl v úmyslu nikoho zabít. U soudu mu hrozí až 20 let.

harrypotter1 ( 22. listopadu 2014 19:56 )

Není jen nehezká, je to bezohledná neuvěřitelně hloupá ženská. Byla naprosto nepoužitelnou sestrou, které se velmi rádi zbavili. Uměla ale velmi dobře roztahovat nohy, je to obyčejná ***, která se na svůj post prošukala. Velká škoda, že se mu to nepovedlo. To, že děti jsou na jeho straně o něčem svědčí. Nechápu, jak je možné, že je ředitelkou VFN, stejně tu práci nevykonává, protože na to nemá mozek. V naší zemi jde všechno - jak je vidět. Ona je zářným příkladem.

isabelafuentes ( 17. července 2013 21:03 )

Nebýt toho diktafonu v autě, asi by to mohl před soudem i ukecat na nižší trest, ovšem takhle... on sám připravil obžalobě perfektní důkazní materiál (včetně těch dopisů). Ohledně lepicí pásky a rukavic těžko říct, to bych s tím ale asi nespojovala. Obhajoba se zcela jistě bude snažit o překvalifikování na jiný TČ než vraždu.

gogo ( 17. července 2013 17:09 )

Z toho se snad milé dítě vyspíš..

lpitriska ( 17. července 2013 15:35 )

Škoda,že to nenapsala Kalousková

rezacek ( 17. července 2013 14:53 )

Skoda, že se mu to nepodařilo. Takže propříště: posadím Juráskovou na pravé sedadlo vedle řidiče. Vyberu si vhodnou zeď (ideální je také mostní pilíř) a našiju to tam tak, aby šel náraz na pravé sedadlo, kde sedí Jurásková. Vteřinu před nárazem jí povolím bezp. pás a už předem jsem vypnul airbag (toho si nikdo nevšimne). Výsledek: jsem lehce potlučen, ale Jurásková odešla tam, kam patří - do pekla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání