Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Exkluzivní zpověď napadených chlapců: Cikáni nás kopali do hlavy!

Video se připravuje ...
Autor: Pavel Ryšlink - 
27. dubna 2012
16:45

Že potkat skupinu Romů znamená skončit v nemocnici platí už i v Olomouci. Ve čtvrtek večer tam skupina výrostků surově zbila dva školáky (13 a 14), kteří se vraceli domů z tréninku. Oba hoši skončili v nemocnici. A co říká policie? Napadení nepovažuje za společensky nebezpečné!

Podle prvních informací se chlapci v podvečer vraceli z tréninku. V ulici Černá cesta poblíž vojenské chirurgie jim cestu zastoupila skupina romských mladíků.

Nejprve napadli mladšího

Násilníci se zbaběle pustili nejprve do mladšího z hochů. Údajně byl záminkou sporu míč. Když se starší chlapec kamaráda zastal, pustili se Romové pěstmi i do něj.

Oba chlapci jsou v nemocnici

Po zbabělém útoku skončil jeden z chlapců na chirurgii vojenské nemocnice, druhý na dětské klinice Fakultní nemocnice Olomouc. Podle lékařů prý zranění nejsou příliš vážná.

Policie je bezzubá

Policistům se podařilo zjistit totožnost útočníků. „Vzhledem k věku poškozených i útočníků ale nebudeme tento případ dále komentovat, ani poskytovat jakékoli informace,“ sdělila olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková, čímž naznačila, že ani romským bijcům ještě nebylo patnáct let. Případ prý policisté odloží. „Společenská nebezpečnost je tu velmi malá,“ šokovala pak svým zdůvodněním, proč se policie nebude případem romského útoku vůči dětem dále zabývat.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání