Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vozíčkář (26) tvrdí: Sanitář mě znásilnil přímo v nemocnici

Jakub tvrdí, že ho Oldřich F. znásilnil na rehabilitačním oddělení
Jakub tvrdí, že ho Oldřich F. znásilnil na rehabilitačním oddělení  (Autor: Jitka Pecharová)
Autor: Jitka Pecharová, Kjos - 
12. dubna 2012
09:17

Sanitář mě obtěžoval a znásilnil! S tímto nařčením pohnal před hradecký soud zřízence novobydžovské nemocnice Oldřicha F. (50) pacient špitálu Jakub V. (26), který je po mozkové obrně na invalidním vozíku. Při pobytu na rehabilitačním oddělení jej prý sanitář proti jeho vůli líbal, osahával a pokusil se i o soulož.

Sanitář to u soudu odmítl, přestože některé praktiky původně přiznal na policii, i když s tím, že šlo o oboustranně dobrovolné jednání. Hrozí mu pětiletý trest. Sanitář údajně obtěžoval vozíčkáře celkem čtyřikrát během tří dnů. Proti jeho vůli jej odvážel na sanitářský pokoj, kde jej prý líbal, osahával a pokusil se i o pohlavní styk.

„Zneužil moji důvěru a hendikep. Našel si ke mně cestu tím, že mi chtěl dělat osobního asistenta, ale to byla jen záminka. Zkazil mi život. Nemám kvůli němu důvěru k lidem,“ řekl Jakub V.

Video  Vozíčkář hovoří o tom, co se stalo  - Jitka Pecharová
Video se připravuje ...

„Navíc mi vyhrožoval smrtí, pokud to nahlásím.“ dodal vozíčkář. Sanitář po zatčení přiznal, že měl s Jakubem V. intimní vztah, ale odmítl násilí. Pacient podle něj sám žádal náklonnost. U soudu pak ale 25 let ženatý otec dvou dětí vzal výpověď na policii zpět s vysvětlením, že se přiznal jen proto, že byl dehydratovaný. Znalec ale zjistil, že sanitář má sklony k homosexualitě.

„Nejprve ji popíral, ale pak přiznal, že měl styk s mužem, když byl na vojně,“ tlumočil znalec výpověď obžalovaného.

Jakub V. dle psychiatričky, která jej po události vyšetřila, utrpěl posttraumatickou stresovou poruchu. Jenže s ní nesouhlasil psycholog. Jakuba V. naopak postavil do role vlka a ze sanitáře udělal jeho obětního beránka.

„Žádnou poruchu jsem nezjistil. Jakub V. je nevěrohodný, vypovídá účelově se zištností. Na otázky často vyprskl smích, což by člověk, který prožil trauma, neudělal,“ usoudil psycholog. Soud by měl v případu pokračovat ještě příští týden, a poté jednání zřejmě odročí kvůli zpracování revizního posudku vozíčkáře.

steelheart ( 26. srpna 2013 18:08 )

seš úchyl!

darina1 ( 12. dubna 2012 12:24 )

me to prijde dementni oba dva jsou na muze ten na tom voziku se za to hambi chuderko

sores ( 12. dubna 2012 10:40 )

 Lidi jsou nepovedený dobytek vytvořený přírodou, středověk na ně, kdo se nebojí a nemá vrozenou inteligenci chová se jak prase.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání