Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Expolicista přiznal: Se služební zbraní v ruce čtyřikrát vyloupil banku

Expolicista Anton (vpravo) se přiznal: Se služební zbraní v ruce jsem čtyřikrát přepadl banku
Expolicista Anton (vpravo) se přiznal: Se služební zbraní v ruce jsem čtyřikrát přepadl banku  (Autor: Čas.sk)
Autor: Jaroslav Šimáček - 
13. března 2012
20:59

Měl chránit dodržování zákonů. Namísto toho se dostal do kolotoče dluhů a následných výhrůžek při jejich neplacení. Bývalý policista Anton (32) se proto rozhodl k zoufalému činu. Vzal služební zbraň a vyrazil přepadnout banku. Když mu to vyšlo poprvé, loupil znovu. A znovu. A znovu... Nyní mu hrozí 7 let za mřížemi.

Hned čtyřikrát přepadl nyní již bývalý policista Anton (32) banku v Oslanech na Slovensku. Dle informací serveru Čas.sk si v letech 2010 a 2011 postupně odnesl částku kolem 200 tisíc korun.

Před soudem pak přiznal - k tomuto počínání ho dohnaly dluhy. A také údajné výhrůžky ze strany strany jeho věřitele. Bál se přitom i o svou rodinu, manželku a čtyři děti. Tři má jeho družka, kterou si vzal v roce 2010, z předchozího vztahu, nejmladší, teprve roční dceru počali spolu.

Byl jsem zatlačený do kouta, hájil se u soudu

"Nepřeji nikomu, dostat se do situace, v jaké jsem byl já. Byl jsem zatlačený do kouta," hájil se bývalý policista a snažil své pohnutky. Zároveň přiznal: "Trest přijmu s pokorou. Vězení mě ale nepřevychová. Nejsem konfliktní typ."

Jenže faktem zůstává, že loupil se služební zbraní v ruce. Hrozí mu za to nyní 7 let vězení, i když se proti rozsudku okamžitě odvolal.

"Je nemyslitelné, aby policista takto řešil problémy. Aby použil služební zbraň při vyloupení banky a ohrozil tak cizí lidi," neměla prokurátorka pochopení pro jeho počínání.

A zavrhla i mimořádné snížení trestu vzhledem k tomu, že svůj zločin několikrát opakoval. "Banku vyloupil čtyřikrát. Kdyby loupil jednou, soud by zřejmě trest snížil," upozornila na to, že si za problémy může pouze sám expolicista.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání