Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ředitel policie Kotrouš: Kvůli korupci ho přeřadili na jiné místo

Šéfa městské policie Vladimíra Kotrouše čekají perné týdny
Šéfa městské policie Vladimíra Kotrouše čekají perné týdny  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, jos - 
28. listopadu 2011
10:28

Ředitel pražské policie Vladimír Kotrouš, který byl obviněn kvůli korupci, byl převeden na jinou pracovní pozici. Rozhodl o tom dnes primátor Bohuslav Svoboda (ODS), který má městskou policii na starosti.

Vedení Prahy zvažuje proti Kotroušovi další právní kroky. Svoboda se ráno sešel s náměstkem městské policie Ludvíkem Klemou. Při jednání se dohodli, že Kotrouše přeřadí na jinou práci.

"To je vlastně postavení mimo službu, protože není ve služebním, ale pracovním poměru," řekla mluvčí magistrátu Tereza Krásenská. "A zvažujeme další právní kroky," dodala.

Vedení města také pošle na městskou policii své kontrolory, kteří prověří vybrané zakázky. Svoboda zároveň Klemu pověřil řízením městské policie. Klema dosud v době nepřítomnosti Kotrouše strážníkům velel.

Kotrouše policie zadržela v pátek odpoledne, podle některých médií i s úplatkem v řádu statisíců korun. Policisté jej o víkendu obvinili z korupčního jednání, které se týkalo poskytování služeb městské policii. Soud na něj posléze uvalil vazbu, aby nemohl ovlivňovat svědky a mařit vyšetřování.

Deník Právo spekuluje, že podezření policie se točí kolem tendru na servisní služby pro auta strážníků. Televize Prima uvedla, že Kotrouš jednal těsně před zatčením se zástupci jedné firem zajišťující odtah aut.

sabartnok ( 28. listopadu 2011 15:37 )

stejné jako u Kocourka a řady dalších. Všichni odkláněli prachy a nakonec mají své jisté "jiné" místo.

sabartnok ( 28. listopadu 2011 15:34 )

pan MUDr. Svoboda by měl říct, na jakou zakázku to bylo a kdo se měl o ty peníze, co měl Kotrouš u sebe, dělit. Nemyslím, že ty peníze byly jen jeho a že to bylo selhání jedince. Jelo jich v tom víc a ten, co nakonec utřel, je prásk. Klasika.

anka ( 28. listopadu 2011 15:27 )

 reditele policie by kvuli korupci meli okamzite z mista vyhodit - a ne preradit na jine misto.....

simeon ( 28. listopadu 2011 14:37 )

o kdo pak bude posluhovat našim důchodcům když republikových je málo a nestíhají řešit ani trestné činy natož pak přestupky, veřejný pořádek a soužití nepřizpůsobivých? Že bychom si založili domobranu jako na Šluknovsku????

hu11 ( 28. listopadu 2011 13:43 )

Není to škoda peněz si držet městskou policií

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání