Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

To je asi náš Karel, řekla matka vraha z Kunovic o masakru

Autor: oj - 
11. listopadu 2011
10:14

Matka Karla Musely okamžitě věděla, kdo v kunovickém závodě vraždí. "To je asi náš Karel," řekla podle sousedů zdrcená Anna Muselová (75). Její syn se rozhodl pomstít zmrzačení bratra. Vtrhl do budovy Aircraft Industries, kde zasedalo představenstvo a zabil dva její členy.

Karel Musela odešel brzy ráno z domku, kde žila i jeho matka. Původně měla být v nemocnici, ale propustili ji dřív. „Byla zrovna u nás, když v rádiu hlásili, že někdo střílí po lidech z vedení firmy,“ popsala sousedka MF Dnes. „To je asi náš Karel,“ vyhrkla vyděšeně.

Jak se všechno uvnitř odehrálo, není zatím zcela jasné. Sousedé popsali, že Karel Musela odešel neobvykle brzy. Tvrdil, že nemohl v noci spát a jde se projít. Pak už ho nikdo neviděl.

"Pachatelem je šestapadesátiletý muž, který žil na Uherskohradišťsku. Zastřelil dva muže ve věku 52 a 50 let, oba české národnosti. Jednu ženu lehce zranil, momentálně je hospitalizována. Další lidé byli zabarikádovaní o poschodí níž, pachatel o nich pravděpodobně ani nevěděl. Vše ale zatím nasvědčuje tomu, že si vytipoval konkrétní oběti," uvedla ve čtvrtek v podvečer mluvčí krajské policie Jana Bartíková.

Raněná žena je generální ředitelka Aircraft Industries, Kunovice Ilona Plšková. Po útoku ji odvezli do nemocnice. Byla v šoku, ale jen lehce raněná. Lékaři si ji chtěli nechat na pozorování. V pátek před devátou hodinou ji kriminalisté vyzvedli u zadního vchodu traumatologie nemocnice v Uherském Hradišti a odvezli.

dfghjk ( 11. listopadu 2011 13:21 )

Jeden se musí smát, všechna me-e-édia včera hýkala o "šíleném střelci" a dnes se nás naopak snaží přesvědčit, jak pečlivě připravený a promyšlený to byl čin. Zase vám to páni novináři nevyšlo, na "šíleného střelce" po amerikánsku si budete muset ještě počkat. Zatím se můžete zaměřit na šílené novináře, a hned bude materiálu habaděj!

rezacek ( 11. listopadu 2011 13:11 )

Měl ještě lépe mířit na tu babu. Jinak "well done". Je to hrdina. Čest jeho památce.

sodofka ( 11. listopadu 2011 13:05 )

Vražda na tyranu není zločinem.

pepkadepka ( 11. listopadu 2011 12:40 )

POKOJI (v klide)

pepkadepka ( 11. listopadu 2011 12:39 )

No chlapik sa nevedel dockat spravodlivosti, tak vzal spravodlivost do vlastnych ruk. Ako minuly rok na Slovensku Pan Harman. Nech odpocivaju v pokoki. O p. Harmanovi sa mozete docitat tu: http://www.baroko.eu/clanky/clanky-a-prispevky-z-reality/Lubomir-harman.html

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání