Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Profil střelce z Kunovic: Pořád se bál o život, až své nepřátele popravil!

Autor: Slávka Červená, Ondřej Požár - 
10. listopadu 2011
22:56

Karel Musela (†46), který ve čtvrtek zastřelil dva členy představenstva firmy Aircraft Industries a pak spáchal sebevraždu, žil v Kunovicích v domku se svou maminkou Annou, o kterou pečoval. Bál se o svou bezpečnost a byl přesvědčen, že mafie zmrzačila jeho bratra a jde i po něm. Dva muže z vrcholného managmentu firmy popravil podle informací Blesku ranou do hlavy.

Blesku se před pár lety chlubil, že je jeho dům nedobytný a že ho má plný zbraní. „Vyhrožovali mi, že jestli toho nenechám (spekulací o bratrově pádu z posedu, pozn. red.), tak mě zničí,“ uvedl Karel Musela v rozhovoru pro Blesk v roce 2009. „Dům mám tak zabezpečený, že se tam neprostřílí nikdo,“ tvrdil.

Sousedé střelce Karla Musely jsou z tragické události v šoku. Maminku měl dlouho v nemocnici. Tento týden ji přivezl domů, aby se o ni mohl starat.

„To bych do něj nikdy neřekla! Byl to takový hodný a nenápadný člověk. Vždycky slušně pozdravil, ale moc toho nenamluvil, byl spíš tichý. O svou maminku se vzorně staral, chodil s ní na vycházky,“ prozradila Blesku sousedka střelce, která nechtěla uvést jméno.

Karel Musela, který rád a dobře maloval, se podle ní do domku přestěhoval s matkou zhruba před půldruhým rokem, aby mohl v klidu o maminku pečovat. „A loni a letos v létě sem za ním přijel na prázdniny jeho asi sedmnáctiletý syn,“ dodala sousedka. I další ženu ze sousedství tragédie překvapila. „Ve středu ráno jsem se ještě s panem Muselou zdravila na ulici. A vypadal naprosto v pohodě!“ tvrdí sousedka.

Šel po konkrétních lidech

Masakr se odehrál krátce před polednem v hlavní budově společnosti Aircraft Industries v Kunovicicích. Musela vtrhnul do budovy zrovna v momentu, kdy probíhalo zasedání představenstva.

Za rukojmí si vzal jeho členy Pavla Vacha, Petra Veselého, Olega Meljuchova a Vladimira Kolotuškina.

Po střelbě se zabarikádoval v objektu a dvě hodiny ke zraněným nikoho nepustil. „Vyjednávač se s ním pokoušel navázat kontakt, ale muž jakoukoli komunikaci odmítal,“ uvedl zdroj z policie..

Zřejmě odražená střela zranila na hlavě i generální editelku firmy Ilonu Plškovou. Poté Musela obrátil zbraň proti sobě a naposledy zmáčkl spoušť...

Profil střelce a vraha Karla Musely

Karel Musela se narodil 10. června 1955 v Karlových Varech. Vyučil se automechanikem a vystudoval strojírenskou střední průmyslovku v Lokti nad Ohří. V roce 2006 nastoupil do Kunovic jako zaměstnanec Aircraft Industries.

litop ( 11. listopadu 2011 22:08 )

Korupce vyplouva na povrch a potom ze statni kasa zeje prazdnotou. To co se stalo je hnev lidu .

babatomanija ( 11. listopadu 2011 15:27 )

To je výsledek toho, když policie šetří a nevyšetří, když soudy špatně rozhodují......a každý myslí jen na vlastní kapsu. Už jsme tady jako na Divokém Západě.

hulacisko ( 11. listopadu 2011 09:50 )

http://www.narodnirevoluce.cz/

sakra ( 11. listopadu 2011 09:48 )

Prsty v celém příběhu mají politické špičky, lobisté pod. Stačí jen dvě ruská jména v představenstvu podniku.

elssa ( 11. listopadu 2011 09:34 )

já se mu nedivím, přístup zkorumpované policie, je neskutecný, nedá se nikomu verit, tak to vzal do svých rukou, stačí se podívat na uřad u nás, to je taky mazec, kam se vside clovek podíva hruza, korupce, nikdo nepracuje poradne, tak čemu se vsichni diví,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání