Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Masakr v Kunovicích: Firma je napojena na Putinova muže

Autor: jos - 
10. listopadu 2011
18:25

Kunovická firma Aircraft Industries, kde ve čtvrtek její zaměstnanec Karel Musela zabil dva členy představenstva a zranil ředitelku, má díky ruskému majoritnímu vlastníkovi přímé napojení na Kreml.

Útočník a vrah Karel Musela šel na jisto a zaměřil se na špičky firmy, protože zaútočil právě při zasedání představenstva firmy Aircraft Industries.

Mířil a střílel na dva muže z představenstva, vinil je ze zmrzačení svého bratra Pavla (v době kdy jeho bratr záhadně spadl z posedu a těžce se zranil, každý z těchto mužů vlastnil po 25% akcii ve firmě, Pavel Musela pak 50%). Tito muži (jejichž totožnost Blesk.cz zná, ale kvůli tvz. náhubkovému zákonu nemůže napsat jejich jména) údajně plánovali, že po Muselově smrti jeho podíl odkoupí.

Na čtvrtečním zasedání byli přítomni také Ilona Plšková (tu útočník postřelil do hlavy) a dva Rusové - Oleg Meljuchov a Vladimir Kolotuškin. Tyto zástupce ruské společnosti UGMK držel Musela jako rukojmí.

Ruský těžařský holding UGMK vlastní v kunovické firmě 51 procent, zbylých 49 procent vlastní česká obchodní společnost PAMCO INT.

Zajímavou osobou je zejména Vladimir Kolotuškin. Mocný sibiřský oligarcha má přímé napojení na Kreml - je totiž členem Putinovy strany Jednotné Rusko.

Novinář Respektu Jaroslav Spurný dokonce v České televize vyslovil domněnku, že Rusové se v Kunovicích pokouší vybudovat zázemí pro své podnikatele, něco jako druhé Karlovy Vary.

Aircraft Industries:

* založena v roce 2004
* v roce 2005 odkoupila Letecké závody Kunovice
* vyrábí i letouny řady L 410
* okolo 700 zaměstnanců
* loňský zisk 173,6 milionu
* firma roku Zlínského kraje

Ruské investice v Česku podle magazínu Ekonom:

- České aerolinie

Zájem o privatizovanou firmu projevil Aeroflot.

- Asiana

Firmu vlastnící server Letuška.cz ovládá Alexej Litvin s manželkou Šárkou.

- Aircraft Industries

Holding UMMC vlastní 51 procent akcií v někdejším Letu Kunovice.

- Červa Export Import

Majitelem firmy nabízející pracovní oděvy je ruská asociace podniků

textilníhoa lehkého průmyslu Vostok-Servis.

- Sitronics TS

Majitelem pražské telekomunikační firmy (někdejší Strom telecom) je AFK

Sistema.

- AZA Trade

Firmu s developerským projektem u ruzyňského letiště ovládá rodina

Bažajevových.

- Pilsen Steel

Plzeňskou metalurgickou a strojírenskou firmu ovládá koncern OMZ.

- Škoda JS

Plzeňskou firmu produkující zařízení pro jadernou energetiku ovládá koncern

OMZ.

- Cheteng Engineering

Majitelem brněnské inženýrské firmy a s ní provázané firmy Techeng CZ je

koncern OMZ.

- Škoda Machine Tool

Za plzeňskou strojírenskou firmou je ruský StankoImpex Group.

- Strabag

Podíl v české stavební firmě zprostředkovaně přes mateřskou rakouskou

společnost drží nejbohatší Rus Oleg Děripaska a jeho holding Bazovyj

Element.

- Evraz Vítkovice Steel

Hutnickou firmu ovládá koncern Evraz.

- Lukoil

Českou síť 44 benzinek ovládá ropný Lukoil.

- Pap Oil

Koupi 140 benzinek ohlásil holding Phaeton.

- NPO InterElektroMontage

Pražská firma zaměřená na projekční a montážní práce v oblasti energetiky

je součástí ruského holdingu IEM.

- ČSAD Semily

Dopravní firmu společně s ČSAD Jablonec nad Nisou a s někdejší

Severočeskou dopravní ovládá Vladimir Zubkov.

- Korona Lochovice

Středočeskou papírnu podle neoficiálních informací ovládá Vladimir Žukov.

- Bristol Group

Síť hotelů ovládá Boris Kočerov.

- Imperial

Podíl v karlovarské lázeňské a hotelové společnosti má Alexander Rebjonok.

sabartnok ( 11. listopadu 2011 11:18 )

jde o to, jaký je žebříček lidských hodnot. Jaký je "pojem" člověka o tom co je "bohatství". Myslím pro zloděje miliard je slovo "dostatek" pojem blíže neurčený - bez limitu. Člověk, který pracuje poctivě, má a může mít hodně velký majetek, ale poctivě ho investuje a zaopatřuje hladové, chudé a handicapované tím, že pravidelně posílá peníze poctivým nadacím, kteří se o to starají. Ale je jich b o h u ž e l v e l m i m á l o. Proto svět vypadá tak, jak vypadá.

sabartnok ( 11. listopadu 2011 11:05 )

dneska se lidi nedělí na ty kdo jsou či byli komunisti a kdo ne a o co dobrého či špatného za komančů dělali. Dělí se na ty co kradli a kradou a budou krást a na ty, co to neuměli nikdy, ani umět nebudou. To je merit věci.

cid2000 ( 11. listopadu 2011 09:26 )

Mafie tady za privatizace za ježka dostala do rukou veškerý strategický státní majetek.Vše za dohledu Klause.Vše poslední roky kryl a likvidoval stopy po vyšetřování ministr Langr.Jeho úkol,....čistič stop a likvidace policejních vyšetřovacích útvarů a lidí!!!Všeobecně známá informace mezi policisty.Vše věděl a sledoval Havel.Dělal , že je vše ve společnosti v pořádku a je ta správná demokracie.Opravdu p.y.te..l hov.e.n.ve finále mu zaplatí narozky nebezpečný mafiopodnikatel B.a.k.a.l.a, který získal vše skoro zadarmo.Za 10% hodnoty i se 45tisíci bytů horníků na Ostravsku!!Samozřejmě netransparentně.Tyto zastřelení podnikatelé nejsou žádní svatoušci.Všichni pochází původně z Omnipolu.další netransparentní nebezpečná postkomunistická společnost, která je namočena do všech velkých strategických státních zakázek bez výběrových řízení nebo přímo čistě nastavená ušitá na ně!Netransparentní dodávky vojen.techniky,policejních vrtulníků Eurocopter EC-135, nákladních letadel CASA atd a atd.Jeden průšvih za druhýmVše za dohledu uplacených politiků!!!jde o zločinné spolčení minimálně a Nečas tady žvaní něco o potírání korupce....pardon, jdu zvracet.....i za Kocourka.Ten Musela to udělal z čisté msty za rodinu.Věděl, že jsou tito lidi nepostižitelní bez možnosti souzení atd.Podobných majitelů top-mafiánů ex-státních továren je tady stovka!nelze je postihnout za jejich protiprávní jednání na hraně zákona atd.Horší než za bolševika.

hofihofi ( 11. listopadu 2011 04:46 )

Vedel ze prava se u nas nedovola, natoz za takovych okolnosti, mel pravdu

bara ( 11. listopadu 2011 00:29 )

je fakt, že po roce 1989 města - ulice, výlohy, chodníky, vše se rekonstruovalo, prostředí ve městech se vylepšilo. A nad prodejny se napsaly cizí názvy ... všiml jste si někdy někdo, jak ale upadá náš vnekov??? Jak zm něj zmizely hospody, prodejny jednot, jak se tam zrušily autobusy, v posledních letech i vlaky, jaké tam jsou silnice? A lesy? ty jsou jako příroda čím dál více v hrozném stavu...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání