Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Střelba v Kunovicích: Mstil Musela zmrzačeného bratra?

Autor: jos - 
10. listopadu 2011
15:13

Muž, který v továrně v Kunovicích ve čtvrtek zastřelil dva muže a jednu ženu lehce ranil je mrtvý. Podle informací Blesk.cz v Kunovicích zabíjel Karel Musela - bratr zbrojařského magnáta Pavla Musely. Ten byl považován za klíčového svědka nákupu pandurů. Nikdy nevypovídal, neboť se těžce zranil po pádu z posedu. Jeho bratr Karel vždy tvrdil, že nešlo o náhodu, ale o pokus o vraždu. Střelcovu matku odvezla ve čtvrtek večer k výslechu policie.

Pavel Musela byl vždy považován za muže, který má co říct k nákupu pandurů, který provázela zřejmě korupce a ve vzduchu létaly miliardy. Pavel Musela ale nikdy nevypovídal. V říjnu 2008, kdy probíhala jednání mezi firmou Steyer a českou vládou, spadl z posedu, ochrnul a poškodil si mozek. Přežil jen zázrakem - měl totiž otok mozku, zhmoždění levé plíce, zlomenou kyčel i osm žeber. Je nesvéprávný a na svůj život podnikatele si nepamatuje, je rád, že stěží pozná svou rodinu.

Osudný den s ním na lovu byl kolega a kamarád Luboš Novotný. Ten pak vypověděl, že Musela sám spadl z posedu. Jeho bratr Karel nikdy neuvěřil, že šlo o náhodu. Byl přesvědčen, že v lese bylo víc lidí. Znepokojovalo ho to, že bratrovo tělo leželo od posedu dost daleko - hovoří se o vzdálenosti 6 metrů. Byl přesvědčen, že bratra shodil z posedu nájemný vrah.

Proč? Na to je těžké odpovědět, ale Pavel Musela měl kontakty na ruské podnikatele, na českou vládu (zejména na Stanislava Grosse) i na Bezpečnostní informační službu. V Kunovicích se nyní živě spekuluje, že Karel Musela se zbraní v ruce mstil svého (zavražděného?) bratra.

Vyhrožovali, že mě zničí, tvrdil Karel Musela

Karel Musela měl doma několik zbraní, jak se dříve pochlubil. "Dům mám tak zabezpečený, že se tam neprostřílí nikdo," chlubil se v roce 2009 v rozhovoru pro Blesk Karel Musela.

"Vyhrožovali mi, že jestli toho nenechám (spekulací o bratrově pádu z posedu, pozn. red.), tak mě zničí," uvedl tehdy Karel Musela v rozhovoru pro Blesk.

Mířil a střílel na členy představenstva

Zdá se, že Karel Musela mířil a střílel na dva muže z představenstva, vinil je ze zmrzačení svého bratra Pavla (v době kdy jeho bratr záhadně spadl z posedu a těžce se zranil, každý z těchto mužů vlastnil po 25% akcii ve firmě, Pavel Musela pak 50%). Tito muži (jejichž totožnost Blesk.cz zná, ale kvůli tvz. náhubkovému zákonu nemůže napsat jejich jména) údajně plánovali, že po Muselově smrti jeho podíl odkoupí.

Na čtvrtečním zasedání byli přítomni také Ilona Plšková (tu útočník postřelil do hlavy) a dva Rusové - Oleg Meljuchov a Vladimir Kolotuškin. Tyto zástupce ruské společnosti UGMK držel Musela jako rukojmí.

cid2000 ( 11. listopadu 2011 09:30 )

Mafie tady za privatizace za Ježka dostala do rukou veškerý strategický státní majetek.Vše za dohledu Klause.Vše poslední roky kryl a likvidoval stopy po vyšetřování ministr Langr.Jeho úkol,....čistič stop a likvidace policejních vyšetřovacích útvarů a lidí!!!Všeobecně známá informace mezi policisty.Vše věděl a sledoval Havel.Dělal , že je vše ve společnosti v pořádku a je ta správná demokracie.Opravdu p.y.te..l hov.e.n.ve finále mu zaplatí narozky nebezpečný mafiopodnikatel B.a.k.a.l.a, který získal vše skoro zadarmo.Za 10% hodnoty i se 45tisíci bytů horníků na Ostravsku!!Samozřejmě netransparentně.Tyto zastřelení podnikatelé nejsou žádní svatoušci.Všichni pochází původně z Omnipolu.další netransparentní nebezpečná postkomunistická společnost, která je namočena do všech velkých strategických státních zakázek bez výběrových řízení nebo přímo čistě nastavená ušitá na ně!Netransparentní dodávky vojen.techniky,policejních vrtulníků Eurocopter EC-135, nákladních letadel CASA atd a atd.Jeden průšvih za druhým.Vše za dohledu uplacených politiků!!!Jde o zločinné spolčení minimálně a Nečas tady žvaní něco o potírání korupce....pardon, jdu zvracet.....i za Kocourka.Za Pandury a letouny CASA by musela policie zavřít několik ministrů,poslanců a vlivných mafiánských podnikatelů a to prostě nejde jednosuše bohužel!!!!Je to svoloč horší než komouští strejdové a dědo ministři....úplní amatéři proti současným mafiánům!!!!

gogo ( 10. listopadu 2011 20:36 )

Rozkradači tohoto státu se vraždí již mezi sebou... Za pár dnů budeme slavit 17. listopad... Den, kdy krakeni Československa byli vypuštěni ze svých klecí ...

gevi ( 10. listopadu 2011 19:58 )

Dohoda byla za podivných okolností uzavřena ovšem u v předchozích letech.

gevi ( 10. listopadu 2011 19:56 )

No Dalík? Ono to má všechno původ v letech 2002 - 2003.

bersimalinecka ( 10. listopadu 2011 19:50 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání