Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ženu bodl do srdce a oběsil se: Důchodci si dohodli smrt

Autor: ČTK, šim, sč - 
11. října 2011
16:04

Nemoc by je po 70 letech společného života rozdělila, nedokázali by bez sebe žít, proto se rozhodli spolu zemřít. Antonín N. (†88) v neděli odpoledne v domě v Kroměříži dvakrát bodl do srdce svou ženu Jarmilu, sám se pak na půdě oběsil.

Tomu, že se manželé rozhodli zemřít společně, nasvědčuje zanechaný dopis na rozloučenou, kteří příbuzní obětí našli v precizně uklizeném bytě. Pár spolu strávil zhruba sedm desetiletí a znal se od středoškolských let.

Paní Jarmila měla již velké zdravotní problémy. Navíc špatně viděla a slyšela. Byla v nemocnici a měla tam být hospitalizována znovu. Z dopisu vyplynulo, že jeden bez druhého by nemohli žít. „On měl taky zdravotní problémy. Pečoval o ni, ale už ho to zmáhalo. Byli zvyklí být stále spolu,“ sdělila Blesk.cz sousedka Libuše Čápová (59).

Její muž nedávno z nemocnice manželku vyzvedl a zřejmě se na společném odchodu do nebe záhy dohodli. Dům nejdříve pečlivě uklidili. Senior poté v sobě musel najít obrovskou sílu, aby něco takového milované ženě dokázal udělat. Nožem ji dvakrát bodl přímo do srdce. Pak se na půdě oběsil.

„Nechci tomu uvěřit, že něco takového dokázal. Musel v sobě najít velkou odvahu. Nikdy nechtěli být na obtíž. Než aby někomu řekli, aby jim šel nakoupit, byli by raději hlady,“ vzpomenula sousedka.

Žiji vedle nich 40 let. Byli to moc příjemní lidé. Neměli děti a neuměli se snad ani pohádat. Vycházeli jsme výborně, vypomáhali si,“ kroutila hlavou. „Příbuzná je našla v neděli. Mysleli jsme si, že je někdo přepadl. Až v úterý jsme se dozvěděli pravdu. Všichni v ulici jsme z toho, co se stalo zaskočeni,“ dodala Čápová. „Byl to určitý způsob eutanázie, i když velmi neobvyklý,“ vyjádřil se další soused.

Z dopisu je patrné, že se tak manželé dohodli. Z domu nic nezmizelo. Násilné okolnosti lze vyloučit,“ uvedl mluvčí policie Aleš Mergental. „Muž se dopustil vraždy. Stíhání ale bude pochopitelně zastaveno,“ dodal mluvčí.

ales1 ( 11. října 2011 19:35 )

prosím tě, nežvaň.

farah ( 11. října 2011 19:05 )

nejspíš nemohli...leckdy nejde zmírnit fyzická bolest ani morfiem, o psychice nemluvě a donáška obědů domů nic nevyřeší. Ani halda peněz v bance nezajistí vyléčení nevyléčitelných nemocí, jsme jen lidi...

e.44 ( 11. října 2011 18:50 )

Do diskuse k takto hluboce citové záležitosti, ke které jsem se ani nechtěla vyjadřovat, jelikož jsem nemohla najít vhodná slova, může zatahovat politiku jenom odpornej dobytek A navíc tady prokazatelně lžeš Za komunistů byl téměř dvojnásobný počet sebevražd, než dnes. Nejhorší to bylo v sedmdesátých letech.

anelam ( 11. října 2011 18:48 )

K čemu je dobré,dožít se tak vysokého věku stáří a nemoci,to je to nejhorší jen hrozné čekání na smrt a zoufalství,k takovým lidem by snad měla docházet pečovatelská služba To jim lékaři nebo sousedi nemohli zajistit?

celfrd ( 11. října 2011 17:54 )

Co ty jsi za zbytečnýho člověka?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání