Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Podvodnice okradla nemocné a postižené o statisíce

Podvodnice, která se vydávala za sociální pracovnici, vylákala z lidí statisíce - ilustrační foto
 (Autor: profimedia.cz)
Autor: uá - 
3. října 2011
12:44

Tvářila se, že chce pomáhat, vyklubala se z ní ale sprostá zlodějka. Žena (28) z Litvínova zareagovala na inzerát Svazu pacientů, který chtěl na Mostecku poskytovat bezplatné poradenství. Vymyslela si, že dokončuje studium práv a na základě toho se ucházela o místo konzultantky. Ve funkci působila jen jediný den. Během něj však stihla získat kontakty na osoby hledající u Svazu pacientů pomoc, a čtyři z nich oslovit. Následně je pak připravila o statisíce korun.

Vylákala statisíce

Podvodnice, která se vydávala za pracovnici správy sociálního zabezpečení nebo právničku, například slibovala vyřídit odškodnění za pracovní úrazy. Při té příležitosti obrala o 131 000 korun ženu z Meziboří a o 5000 korun ženu z Litvínova.

Další své oběti slibovala získání příspěvku na péči o nemocné dítě. Pod záminkou sepsání žádosti od ní vyinkasovala rovněž 5000 korun. Naletěl jí i klient, který jí za vyřízení invalidního důchodu a další služby zaplatil dokonce 196 tisíc korun.

Žádná světice

„Není to rozhodně žádná světice,“ uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková. Policisté totiž zjistili, že za podobný podvod, který spáchala v roce 2009, byla odsouzena mimo jiné i k tříletému zákazu činnosti. Nyní proto byla obviněna z podvodu a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což jí hrozí až 5 let vězení.

vseznaleksenior ( 3. října 2011 13:03 )

Tady těch 130 tisíc a že chce invelidní důchod je opravdu trochu podivné. Ovšem starší občané když naleté tak mají možná sklerotickou demenci, nejsou debilové

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání