Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vydíraný svědek se ukryl v policejní škole

V této budově se ukrýval muž, kterého vydírali
V této budově se ukrýval muž, kterého vydírali  (Autor: Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada, mivrk - 
29. září 2011
07:05

Rodina veterináře z Velkého Beranova na Jihlavsku, kterou poslední měsíce ohrožovali vyděrači, našla úkryt v ubytovně jihlavské policejní školy. Zvěrolékař je důležitým svědkem, kterého se snažili zastrašit vyděrači pod vedením bývalého elitního policisty Martina Foltýna. Ten vedl nechvalně proslulý brněnský Delta tým.

O pomoc a ochranu Luboš K. požádal policisty poté, co se před časem jedna z jeho procházek se psem změnila v horor. „Za vsí spatřil proti němu běžícího muže. Nevěnoval mu pozornost, ale ten na něj skočil a přehodil mu látkový pytel přes hlavu,“ popisoval útok policejní zdroj. Odpor přepadeného pak zlikvidoval elektrický paralyzér.

„Jsou v tom prachy a asi i velký dluhy. Tady v ulici ještě před časem bydlel i jeho mladší brácha, co dělal do aut. Ten nadělal dluhy, přišel o dům a Luboš mu chtěl asi pomoci, a tak něco vzal na sebe,“ domnívá se jeden z blízkých sousedů pronásledovaného veterináře.

Trest až 15 let ve vězení

Zásah proti vyděračům minulý týden vedli policisté z jižních Čech. „Bylo tady podezření, že na jihu Moravy by ta akce nemusela zůstat utajena,“ dodal. Nikdo prý totiž doposud netuší, kam až sahají vazby zadrženého bývalého detektiva Martina Foltýna do policejních řad. S ním na místě byli zatčeni další dva jeho komplicové. „Jeden z nich je na jihu Moravy policistům pro svou kriminální minulost již dostatečně známý. Druhý zatím trestán nebyl,“ uvedla mluvčí krajských policistů Dana Čírtková.

Trojici útočníků hrozí za obecné ohrožení 15 let vězení. Útok a zadržení trojice vyděračů policejním komandem je v jinak poklidné ulici rodinných domků stále na přetřesu sousedů. Sám lékař mluvit nechce. „Dokud neproběhne soud, nebudu nic říkat,“ tvrdí stále dokola Luboš K.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání