Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ze stařenky (92) chtěli vymlátit, kde má peníze

Autor: Slávka Červená, ljšk - 
21. září 2011
14:36

Jen o vlásek smrti zřejmě unikla stařenka (92) ze Slovácka, která žije sama. V úterý ji v Břestku přepadl maskovaný lupič.  Kvůli touze po penězích ji brutálně bil pěstí do hlavy. Žena má obličej k nepoznání. Samou podlitinu a zhmožděninu.

Lupič, pravděpodobně s komplici, byl dobře informovaný. Od potoka se dostal zahradou na dvorek. „Rozbil skleněnou výplň dveří a klíčem zasunutým do zámku zevnitř, si odemknul. Seniorka spala v ložnici,“ sdělil mluvčí policie Aleš Mergental.

Zavázal jí oči a začal mlátit

Žena se probudila a začala pro ni muka. Muž, maskovaný kuklou, ji přinutil, aby se posadila do křesla. Chtěl po ní peníze. Z ubrusu na stole utrhl kus látky a zavázal jí oči. Rovněž jí zacpával ústa. „Starou paní pak bil pěstmi do obličeje a myslel, že tak získá informace, kde uschovala peníze. Protože žádné úspory neměla, stále tvrdila, že nic nemá,“ informoval Mergental.

Lupiči nakonec odtáhli s prázdnou.  Jediné dvě stokoruny, které žena měla, zůstaly zamčené v sekretáři.

Přepadená se nesvěřila ani sousedům

Stařenka byla otřesena. Ráno se ani nesvěřila sousedům. Až jí v poledne dcera přivezla oběd a uvidělala její modrý obličej, řekla, co se jí stalo. "Nezlobte se, ale to, co se mamince stalo, je hrozné. Je v šoku a nechceme o tom mluvit,“ sdělila Blesku.cz jedna z dcer poškozené.

„Celý život dřela. Pracovala v družstvu. Syna pochovala, když mu bylo 40 let,  manžela a teď jí něco takového udělá jakýsi hajzl,“ byla pohoršena jedna ze sousedek. „V ulici žijí většinou důchodci. Máme strach. Zamykám teď celý barák. Taky žiju sama,“ dodala další žena (74).

Pachatelé vnikli do domu v úterý v době od půlnoci do šesti hodin. Policie žádá o pomoc svědky, kteří si všimli podezřelých osob nebo aut. „Snaží se zjistit jakýkoliv detail, který by je přivedl na stopu prozatím neznámého pachatele nebo pachatelů," dodal mluvčí policie.

japome ( 21. září 2011 15:05 )

Co to jsou dneska za hyeny? Napadnout stařenku? Nejslabší oběť? Babičce přeji brzké uzdravení. Za toto je i trest smrti málo. Však oni ho najdou, věřím tomu.

marie60 ( 21. září 2011 14:44 )

Tak , takové bych hned odstřelila, jak tu největší škodnou.Musel to být někdo, kdo to tam moc dobře znal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání