Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vrtulník chytal piráty silnic. Byl mezi nimi i důchodce

Autor: Slávka Červená - 
20. září 2011
13:21

Agresivní řidiči za volantem nejezdí jen po dálnici D1. Policisté je z vrtulníku odhalili i na Slovácku. Riskantně předjížděli na  silnici I/50 a museli zaplatit desetitisícové kauce. Mezi piráty byl i sedmdesátiletý řidič, který  nebezpečně přejížděl.

Policejní vrtulník se vznesl nad frekventovanou silnici I/50. Sledoval trasu od Starého Hrozenkova až na konec Buchlovských hor. Za necelé dvě hodiny přistihli policisté pět řidičů, kteří při předjíždění nebezpečně ohrozili ostatní motoristy.

V audině ohrožoval ostatní

Přejížděli  přes bílou souvislou čáru a nerespektovali kruhovou značku, zakazující předjíždění. „Řidič (32) audi začal předjíždět dodávku v momentě, kdy proti němu jelo další osobní auto. Dodávka musela vyhnout doprava a protijedoucí auto přejet až na krajnici, aby nedošlo k čelnímu střetu,“ informoval mluvčí policie Aleš Mergental.

Policisté ve vrtulníku manévr zaznamenali na kameru a „na zemi“ hlídka překvapeného piráta ze Slovenska zastavila.  Hrozí mu pokuta 5 až 10 tisíc korun a zákaz řízení od šesti měsíců do jednoho roku. Vzhledem k předpokladu, že by se  správnímu řízení vyhýbal, musel uhradit kauci ve výši 10 tisíc korun.

Aby mohli odjet, zaplatili kauci

Kauci stejné výše zaplatil i seinor (70). Předjížděl tak, že protijedoucí auto skončila až na krajnici, aby zabránilo čelnímu střetu. Na stejný prohřešek doplatila i řidička (40) mercedesu. „Akci budeme proto opakovat často,“ upozornil vedoucí hradišťského dopravního inspektorátu Robert Rampáček.

marmat ( 8. prosince 2011 21:01 )

TOTO JE PO DLOOOOOUHÉ DOBĚ BINGO OD DOPRAVNÍ POLICIE!!! Jen houšť... Najmout třeba zatím jen na víkendy pověřené tovární(zkušební) jezdce, vybavit je super snímací technikou a DOBŘE JE ZAPLATIT !!! ALE HLAVNÉ NĚCO DĚLAT ! Je vidět, že se řidiči u nás nebojej už vůbec ničeho!!! Ani o svůj život....

gevi ( 20. září 2011 14:41 )

To, že vás klidně předjíždí auto i když v protisměru jede třeba kolona je naprosto běžné. Ono to hovado počítá s tím, že vy zajedete úplně na kraj a přibrzdíte a ti protijedoucí, že taky uhnou na krajnici. Raději uhnu až k příkopu a zpomalím, než bych se nechal zramovat nějakým offroadem (ti to dělají bežně) nebo jiným robustním vozem. Děje se to dnes a denně a bylo by třeba za to odebírat řidičáky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání