Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Podřežu vás, křičel Rom s mačetou v ruce

Autor: ČTK, INT, ljš - 
19. září 2011
12:38

Muž s mačetou v ruce vtrhl do jednoho baru ve Vandsdorfu a vyhrožoval vyděšeným hostům: "Já vás tady všechny podřežu, dopadnete jako v Novém Boru." Nikoho naštěstí nezranil a z místa utekl. Policie ho pak zadržela. Podle všeho se jednalo o Roma.

 

Muž do baru přišel krátce před osmou hodinou večer. "Po vstupu začal vyhrožovat hostům fyzickou likvidací. Že je poseká, že to tam dopadne jako v Novém Boru," popsal mluvčí mluvčí děčínské policie Vojtěch Haňka.

Pak ale z restaurace utekl a mačetu zahodil do křoví. Krátce poté jej policie zadržela. Muž, který byl pravděpodobně opilý nebo pod vlivem drog, naštěstí nikoho nezranil.

Rumburští kriminalisté budou čin pravděpodobně vyšetřovat jako výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. "Samozřejmě se také zvažuje návrh na jeho vzetí do vazby," dodal Haňka.

Situace je napjatá

K podobnému útoku došlo už na začátku srpna v Novém Boru, kdy skupina Romů napadla mačetami osazenstvo v místním baru. Ke střetům mezi místními obyvateli a Romy, kteří se do této oblasti přistěhovali, docházelo od té doby ve Šluknovském výběžku v řadě měst. Následovaly pak demonstrace v Rumburku a ve Varnsdorfu. Do oblasti proto dnes vyrazil premiér Petr Nečas, který tam chce jednat o zlepšení tamní sociální situace.

husqarnowicz ( 19. září 2011 21:53 )

Nečas si z nás dělá p.r.d.e.l furt.

husqarnowicz ( 19. září 2011 21:51 )

Neřekl bych, že jsou nějak zvlášť odolní. Spíš na všechno kašlou.Poměrně brzy mají v tahu zuby, játra i plíce. V pětapadesáti to jsou většinou trosky. Naštěstí se nedožívají vysokého věku.

e.44 ( 19. září 2011 21:13 )

Tak samozřejmě to utnutí dávek by muselo být spojeno i s přísným a nekompromisním trestáním jakékoliv jejich trestné činosti. Už jsem se o tom rozepisovala mnohokrát, tak jsem to tentokrát vzala kapku ve zkratce. Tedy pokud by došlo k utnutí dávek ve spojení se znemožněním jejich trestné činosti, prchali by od tud, bez hledu jestli je jinde chtěj, nebo ne. Oni by si cestu našli, v tomhle jsou vynalézaví. Problém s nima by to sice nevyřešilo, jelikož oni se skutečně nikdy nezměněj, ale díky jejich rozptýlení po světě by ty problémy nabyly tak velký a nebyly by jenom převážně u nás, kam se odevšad stahujou, jelikož tu mají nejlepší podmínky pro svůj příživnický způsob života. A věřím i že by jich pár hlady pošlo. Jsou totiž trucovití a vzdorovití jak malé děti. Kdyby nic jiného, tak by se tímhle způsobem pokusili o vydírání - jsme chudáci bez peněz a bez práce, nemáme co jíst, jestli nás nebudete živit, můžete za naši smrtn - no a kdyby lidi a vlády zůstali pevný a neustoupili jim....s čímž by nepočítali, jelikož jsme si je neskutečně rozmazlili..........

gevi ( 19. září 2011 20:45 )

Bohužel by hlady nepochcípali, ale opravdu by jim nezbylo nic jinýho, než krást. Samozřejmě, že představa, že je naložíme do letadel a dopravíme do Indie, je výplod šíleného mozku, to přece nezáleží jen na nás i kdyby to nakrásně někdo chtěl udělat. Zaměstnat ty skutečně nepřízpůsobivé cikány by mohl jen šílenec, protože oni pracovat nebudou. Do okolních evropských států by je nepustili - Schengen neschengen, takže pokud jim u nás utneme všechny dávky, budou nutně muset krást. A pokud o tom uvažujete realisticky, není žádné řešení, jak se těchto parazitů zbavit, dokud oni sami nebudou chtít se integrovat. A to oni nebudou, takže jsme v začarovaném kruhu. Jediná cesta je trestat je důsledně za všechny kriminální činy a bezodkladně je zavírat. To jediné by na ně platilo. Dneska jsi vyhrožoval zabitím a mával mačetou, na konci týdne jdeš sedět na ty nejvyšší možné tři roky. To by bylo řešení.

maxmamba ( 19. září 2011 19:33 )

naprostý souhlas,bohužel ti,co nás májí chránit a pomáhat,dělají naprostý opak,bohužel!Člověk by se poblil z toho,jak musíme makat jenom proto,aby si cikáni došli pro sociální dávky,ale pohár trpělivosti.....,no však to znáte

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání