Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nezvěstný brněnský místostarosta: Vražda kvůli dluhům?

Autor: Gabriela Peringerová, Ondřej Požár - 
14. září 2011
13:12

Policie, rodina a přátelé už šestý den hledají místostarostu z brněnských Židenic Aleše Vytopila (36). Za zmizením mladého politika podle zjištění Blesku mohou stát dluhy z podnikání, nebo mladá milenka Pavla. Policie vyslýchala bývalého přítele 28leté ženy, se kterou místostarosta 6. září založil novou firmu PEPE bar.

Policie zatím nikoho ze zmizení politika neobvinila. „Nemáme žádné nové informace. Pohřešovaný je stále nezvěstný, kriminalistům ani rodině se neozval on, ani nikdo jiný, například s žádostí o výkupné,“ uvedla ve středu dopoledne mluvčí policie Petra Vedrová.

Vytopil podnikal s exmilencem jeho přítelkyně

Místostarosta Vytopil odešel od své ženy Silvy už koncem letošního dubna. Od té doby žije s novou přítelkyní v Brně-Bystrci a v Hrotovicích na Třebíčsku spolu provozují dvě herny právě s názvem PEPE bar. „Expřítel Pavly sice nemá čistý trestní rejstřík, ale určitě by místostarostu nezabíjel. Pomáhal jim totiž s rozjezdem podnikání,“ řekla Blesku žena, která zřejmě místostarostu a jeho milenku zná.

Vytopil odešel v pátek večer na schůzku. Na parkovišti v Mariánském údolí v Brně-Líšni se našlo druhý den jeho auto – hnědý VW Passat. Policie se podle informací Blesku zabývá dvěma verzemi: buďto někdo auto na parkoviště přivezl, aby vyšetřování posunul jiným směrem, nebo tam místostarosta nastoupil do jiného auta a odjel.

Zmizení místostarosty, který měl na radnici v Brně-Židenicích na starosti oblast výstavby, územního plánování, správy financí a evropských fondů, asi nesouvisí v jeho politickou kariérou. Měl v ní dobře našlápnuto a jeho kolegové se nyní obávají nejhoršího. „Ve čtvrtek máme nominační sněm místního sdružení. Zatím necháváme vše otevřené,“ řekl člen židenické ODS Petr Paulczynski.

Také zastupitelé městské části Židenice čekají, zda se místostarosta neobjeví dnes na zasedání zastupitelstva. „Doufáme, že se nic vážného nestalo a opět se vrátí do práce,“ řekl starosta Roman Vašina.

marmat ( 14. září 2011 22:22 )

SNAD JSTE VY i letajici_svec2 byli na světě, když o tom mudrujete...Pokud ano, nestyďte se,jednalo se o to aby skončili komunisti a bylo to před víc než 20 lety!!! Tušíte to vůbec ???

brekekesalami ( 14. září 2011 20:49 )

se v těch p..ách nějak orientuješ

brekekesalami ( 14. září 2011 20:46 )

to by mě zajímalo, kde je mu konec...

letajici_svec2 ( 14. září 2011 20:24 )

treba se to vymlati mezi sebou anebudem muset cinkam kliecema

letajici_svec2 ( 14. září 2011 18:38 )

Topolanek jako Al-Capone ODS gangu a tenhle Jirka Dusin obdrzel zrejmne strunu od kytary namisto hedvabne kravaty s logem teplaren

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání