Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Heroin ukrývaly dealerka s dcerou v polštáři a ponožkách!

Dvě hroudy heroinu, které dohromady vážily 189 gramů, našli policisté schované v polštáři
Dvě hroudy heroinu, které dohromady vážily 189 gramů, našli policisté schované v polštáři  (Autor: Policie ČR)
Autor: Ondřej Požár, mivrk - 
13. září 2011
14:18

Heroin ukrývaly v polštáři a ponožkách a z pokoje na ubytovně si udělaly překladiště drog! Zatčením dealerky (60) a její dcery (38) přišli brněnští lidé závislí na omamných látkách o významný zdroj.

Drogové kšefty řídila právě šedesátnice, která se do nich s kumpány znovu pustila krátce po podmíněném propuštění z věznice, kde pykala za podobné zločiny. „Nejvíc heroinu detektivové zajistili na ubytovně v ulici Marie Kuncové, kde v polštáři schovávala dvě hroudy drogy. Ty vážily celkem 189 gramů. V pokoji její dcery našli ve dvou ponožkách 354 psaníček heroinu,“ vypočítává policista Pavel Šváb.

Pro drogu si odběratelé chodili do bytu šéfky gangu v ulici Cejl ve čtvrti zvané Bronx. Když tam vtrhla policie, překvapená žena chtěla spláchnout drogy do záchodu. To už ale nestihla. „V bytě policisté zabavili 111 tisíc korun a 1500 eur,“ dodal Šváb.

Hrozí jí až 10 let vězení

Zajištěná droga by podle něj stačila na 2250 psaníček. Při průměrné stovce za jedno balení by tedy dealeři vydělali dva a čtvrt milionu korun! Na zákroku proti drogovému gangu se podle policejního mluvčího podílelo asi šedesát lidí včetně speciální pořádkové jednotky.

V ponožkách měla dcera dealerky ukrytých 354 psaníček heroinu! V ponožkách měla dcera dealerky ukrytých 354 psaníček heroinu! | Policie ČR

Za nedovolenou výrobu a distribuci omamných a psychotropních látek hrozí šedesátnici, která drogy prodávala i mladistvým osobám a s dvěma komplici skončila ve vazbě, až deset let vězení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání