Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bývalý agent StB Minařík schytal pět let za pojišťovací podvod

Minařík tvrdí, že je nevinný
Minařík tvrdí, že je nevinný  (Autor: Ondřej Požár)
Autor: op, mivrk - 
9. září 2011
16:25

Pět let ve věznici s ostrahou a na čtyři roky zákaz podnikání! Takový trest schytal v pátek u soudu v Brně bývalý kapitán StB Pavel Minařík za to, že nechal v zahraničí shořet optické vlákno údajně za dva miliony korun. Od pojišťovny ale chtěl přes 40 milionů!

Podle rozsudku exšpión, který za komunistů plánoval útok na Rádio Svobodná Evropa v Mnichově, v květnu 1996 fingoval s komplici na Ukrajině nehodu avie, která vezla zmíněný náklad. Žalobce tvrdil, že Minařík nehodu před 15 lety zinscenoval jako přepadení. Dva muži podle žaloby násilím vytáhli řidiče avie Miroslava V. z auta, které pak podpálili. Šofér přitom později změnil výpověď a tvrdil, že havaroval kvůli mikrospánku.

„Optické vlákno bylo nepoužitelné a jeho cena byla nadsazená. Obžalovaný uvedl pojišťovnu v omyl. Z důkazů lze usuzovat na úmyslné zapálení nákladního auta,“ tvrdil státní zástupce už předloni v březnu, kdy bývalý agent vyfasoval 4,5 roku.

Exrozvědčík od začátku tvrdí, že je nevinný

Pak však ale jeho kauzu řešil Nejvyšší soud, který ji vrátil krajským soudcům zpět. Minařík si z trestu odseděl deset měsíců. Nyní ho soudí na svobodě už potřetí, protože mezitím zemřel člen trestního senátu, takže soud musel kauzu znovu projednat.

„Z rychlosti rozšíření požáru na celý automobil lze usuzovat na úmyslné zapálení nákladu,“ uvedl soudce Miroslav Novák. Exrozvědčík se naopak od začátku hájí, že je nevinný. A jeho obhájce dokonce už dřív tvrdil, že se v tomto případě kupovali svědci, aby Minaříka pomohli dostat do vězení. Navíc by měl podle soudu vrátit pojišťovně 6,5 milionu korun, které obžalovanému po údajně fingované nehodě avie s vláknem vyplatila.

husqarnowicz ( 12. září 2011 18:05 )

To je naprosto v pořádku, že dostal takový flastr. V tom případě by ale takový Dalík nebo Kalousek museli dostat doživotí, až na ně jednou taky dojde.

rudyptak48 ( 11. září 2011 22:17 )

Dnes mají estebáci stejná privilegia jako cikáni. Jenom na tomto fóru jich je několik, stejně jako jejich superhrdina kapitán Minařík, kterého ve své písni opěvuje i Josef Laufer. Jsou to stejné pijavice jako cikáni. To máme dávat cikánům část svého platu, aby se cítili jako gádžové, a aby nenapadali naše děti? Je zajímavé, že když se jedná o různé sociální příplatky, na to mají inteligence dost. Kdo vymyslí způsob jak je převychovat, ten by měl dostat Nobelovu cenu.

sosacek ( 10. září 2011 12:44 )

Souhlasíte-li s tímto dopisem, pošlete to prosím dál všem, které znáte. Je to naše jediná obrana v tomto bezprávném státě, kde zákon neplatí stejně pro všechny občany bez rozdílu pleti a postavení. Dva romští výrostci hráli v baru, kde je vstup od 18 let, automaty. Když po nich barmanka vyžadovala občanské průkazy byli dost hnusně sprostí a hrubě ji uráželi. Hosté (celkový počet čtyři, víc jich v baru nebylo)je slovně umravňovali a posléze dva z nich je z herny vyvedli. Do deseti minut vpadlo do místnosti komando dospělých vyzbrojených holemi a mačetami a nic netušící muže zezadu (stáli pěkně připravení - v řadě opřeni o barový pult)během chvilky zmasakrovali (doslova). Tloukli a sekali do nich ještě když už leželi na zemi. Při odchodu jeden z nich se slovy ,,bílý hlavy zasraný,, zasekl mačetu do hlavy mého syna. Dnes se má podrobit operaci lebky. Stejně jako jeho ležící kamarád je otcem od rodiny a šel v neděli po obědě na jedno.Oběti byly tři (čtvrtý zrovna nestál u baru, podařilo se mu vyklouznout a běžel pro policii)a útočníků prý bylo sedm. Můj syn byl vždy (a je stále) znám jako ochránce nevinných a žen a nikdy dlouho nepřemýšlel když se měl někoho zastat. Stejně jako jeho zmasakrovaný kamarád a stejně jako pan Velíšek, kterému se to stalo bohužel osudným.Oni mohli skončit obdobně. Nechci pomstu.Tímto apeluji na všechny - neuchylujte se k násilí. Chci aby spravedlnost měla stejný metr pro všechny bez rozdílu barvy pleti, náboženství at.... Strach ale obchází svědky a z případu se asi stane obyčejná hospodská rvačka. Ale proboha vážení - vždyť oni šli do akce s úmyslem ZABÍT!! Co na to pan Petr Uhl a pan Kocáb (který je totálně mimo). Podle, nejen mého, názoru jsou to právě oni a první byl pan Uhl, kteří našim spoluobčanům vkládají do rukou zbraně.Neustálé zdůrazňování jejich nespravedlivé rasové diskriminace a sociální výhody dávají menšině pocit, že jsou v právu a tedy si mohou dovolit vše a beztrestně. Nebojí se ani policie, která je na silnici

sakra ( 10. září 2011 11:34 )

Zcela samozřejmě!!! Když 4 cikáni přepadnou, zmlátí a okradou ženu, tak se diskuze zřejmě z nařízení vlády raději neotevře. Musíme cikány chránit i před hněvem většiny!!!

sakra ( 10. září 2011 11:31 )

Tak to je nádhera. To muselo trvat 15 let?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání