Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pražský lékař na Filipínách týral asistentku Lucii (22)

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Mediafax, oj - 
12. srpna 2011
09:05

Lékař Jaroslav Barták údajně zadržoval na Filipínách svou dvaadvacetiletou asistentku Lucii. Podle svědectví ji bil, sexuálně napadal a vyhrožoval smrtí. Zakročil až ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, který za dívkou poslal velvyslance Josefa Rychtara.

Informaci přinesl deník MF Dnes. Rychtar Lucii podle listu před Bartákem ukryl a dostal ji do letadla. A to přesto, že neměla doklady – její šéf a spolumajitel pražské Polikliniky Modřany jí zabavil pas. "Z SMS zpráv, které dívka posílala do Česka, vznikla oprávněná obava o její zdraví," řekl MF DNES ministr Schwarzenberg.

Barták najal Lucii na konci června. Krátce poté jí řekl, že odjedou na pracovní cestu na Filipíny, mimo jiné hledat lékaře pro exprezidenta Václava Havla. Program v Manile jim pomáhal zařizovat velvyslanec Rychtar – setkali se zde například s podnikateli a nejvyššími církevními hodnostáři.

Doktor Barták vystupuje za jednu z českých poboček Lions Club, světové organizace, v níž se scházejí nejvlivnější lidé kvůli charitě. K členství v klubu se hlásí politici, soudci i podnikatelé.

Lucie později do policejního protokolu popsala, co se dělo mimo oficiální program. "Barták mi pořád nadával, bil mě a chtěl mě donutit k sexu. Hodil mě třeba na proutěnou sedačku, popadl za vlasy a bil mě do hlavy. Brečela jsem a prosila ho, ať mě pustí. Popadl mě za krk a začal mě škrtit se slovy: Vatikán nepovoluje zabít nový život, jinak je vše povoleno". Dívka měla strach utéct. Neuměla jazyk a Barták jí vyhrožoval vlivnými lidmi.

MF Dnes opakovaně žádala Bartáka o vyjádření. "To budou nějaké novinářské kachny, naprosto nesmyslné," napsal pouze.

babcahanca ( 30. srpna 2011 11:47 )

Nechápu, k čemu je lékaři asistentka. Kdyby jel na Filipíny léčit a měl sebou zdravotní sestru, to bych chápala, ale tohle mi hlava nebere.

ddtx ( 24. srpna 2011 15:57 )

a co by u te zdi delal? stuk?

ddtx ( 24. srpna 2011 15:56 )

predevsim tam, a zcela umyslne

ddtx ( 24. srpna 2011 15:55 )

slecka nebyla jedna

ddtx ( 24. srpna 2011 15:51 )

to neni bordel to je realita zvykejte si, stejne jako armada vysila na pohreb Masina (dle meho naroru prachsprosteho braha) vojensky special. Takhle uz to bude navzdy vazeni. A pokud si luza ma co utahovat tak je to v pohode, lidi nevedi co s penezi, jinak by se asi troch setrilo, ale dokud maji liodina dane a pojisteni tak neni tak zle

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání