Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Spolužáci sexuálně šikanovali dívky z deváté třídy

Soukromá základní škola, kde byly dívky šikanovány, sídlí v této budově
Soukromá základní škola, kde byly dívky šikanovány, sídlí v této budově  (Autor: Jana Ulrichová)
Autor: Jana Ulrichová, mivrk - 
8. června 2011
15:01

Sexuální šikaně byly vystaveny dívky deváté třídy ze soukromé základní školy Lingua Universal v Litoměřicích. Tři jejich spolužáci se před nimi obnažovali, otírali se o ně svými penisy a vypláceli je na holou. Rodiče jsou šokováni nejen tím, čemu jejich dcery čelily, ale i postojem vedení školy, které podle nich řešení problému zanedbalo.

Spolužáci dívky deváté třídy zneužili během noční školní akce v únoru. V sexuální šikaně pak pokračovali i v dalších měsících během přestávek. Vše se provalilo až v květnu, kdy se jedna z dívek svěřila rodičům. „Škola jednala s rodiči agresorů o trestu. Rodiče obětí ale stále nechávala v nevědomosti,“ zlobil se jeden z otců. Podle něj škola, místo aby dívkám poskytla odbornou pomoc a postarala se o jejich bezpečí, nabádala je, aby o ničem nemluvily. „Až do tohoto pondělka je dokonce nechávaly s útočníky o samotě o přestávkách tak jako doposud,“ dodal otec, který si na postup školy stěžoval na České školní inspekci.

Ředitelka školy Blanka Ježková ale namítá, že škola nic nezavinila a vše řešila důsledně. „Jakmile jsme zjistili, co se stalo, kontaktovali jsme policii, město i rodiče,“ řekla. Rodiče dívek prý neinformovali dříve proto, že si to samy dívky nepřály. „V té době jsme navíc ještě nevěděli, kde je pravda,“ dodala.

Policejní mluvčí Alena Romová potvrdila, že případ vyšetřují kriminalisté. „Vzhledem k tomu, že se jedná o nezletilé a mladistvé, nemůžeme poskytnout bližší informace,“ dodala.

hilf ( 18. listopadu 2011 00:17 )

Urcite byli kluci i holky vzruseni z hodiny sexualni vyuky a po hodine hurááá jde se na vec.To je pak pochopitelne.

klinge ( 9. června 2011 21:47 )

rasca je kmin

e.44 ( 9. června 2011 19:29 )

To už jsi moh poznat podle majoránky Já na sladký nejsem. Jsem převážně masožravec

e.44 ( 9. června 2011 13:19 )

dík

balin ( 9. června 2011 13:00 )

kmínem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání