Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brutální vrah taxikáře dostal doživotí

Miko byl odsouzen za brutální vraždu taxikáře k doživotí
Miko byl odsouzen za brutální vraždu taxikáře k doživotí  (Autor: čtk)
Autor: ČTK, ap - 
7. června 2011
11:29

Nebezpečný recidivista a brutální vrah Luboš Mika se už na svobodu nedostane. Za vraždu taxikáře a dva další pokusy o vraždu dostal doživotní trest od pražského městského soudu.

Již dříve trestaný recidivista podle obžaloby zastřelil předloni v Kunraticích sedmdesátiletého taxikáře a poté jeho vůz zapálil. O pár dní později se pokusil zabít dvaašedesátiletou ženu, která ho v noci nachytala, když se vloupal k ní do bytu. Údajně také napadl sedmačtyřicetiletou ženu, kterou několikrát sekl mačetou, aby jí mohl ukrást kabelku.

Taxikáře okradl o 200 korun

Podle státního zástupce Miko střelil předloni 17. srpna taxikáře dvakrát zblízka do hlavy krátce potom, co se od něho nechal odvézt. Tělo policisté našli v nedalekém Dolnomlýnském rybníce. Obžalovaný navíc taxikáře okradl o dva mobilní telefony a nejméně 200 korun.

Vůz následně polil benzinem a zapálil v domnění, že zakryje stopy. Policie ale v blízkosti ohořelého vozu našla láhev, na které se nacházely stopy DNA patřící právě Mikovi. Miko se podle policie v přípravném řízení k činu doznal. Při výslechu s advokátem ale svou výpověď stáhl. U soudu tvrdil, že byl blízko místa činu, ale nevraždil. Sledoval prý dům, který chtěl vykrást.

Žena přežila jen díky aktivní obraně

První pokus o vraždu se stal o osm dní později. Miko vylezl po hromosvodu na lodžii bytu v Praze 4, odkud se vloupal dovnitř. Při prohledávání místností vzal mobilní telefon, přitom však vzbudil ženu spící v ložnici. Nejprve ji udeřil pěstí do hrudníku, poté opakovaně bodal nožem do hlavy a hrudníku se slovy "drž hubu, nebo tě zabiju".

Žena útok přežila jen díky aktivní obraně, nicméně utrpěla četná řezná i bodná zranění. Přibližně za dva týdny se podle spisu v Praze 4 na Chodově pokusil o další vraždu. Ve snaze ukrást kabelku s 50.000 korunami napadl mačetou o celkové délce 60 centimetrů tehdy sedmačtyřicetiletou ženu.

Opakovaně ji sekl do ruky, čímž jí amputoval části několika prstů. Když se poškozená snažila získat kabelku zpět, sekl ji i do druhé ruky a hlavy a způsobil jí masivní krvácení. Přežila pouze díky včasnému lékařskému zákroku. Miko byl v minulosti již mnohokrát trestán nejen za majetkovou trestnou činnost a strávil ve vězení přibližně 20 let života.

crakazasecrak ( 8. června 2011 13:50 )

NE..je to málo,rozřezat ho na cirkulárce šmejda jedno ho!!!

crakazasecrak ( 7. června 2011 20:43 )

zastřelit a nebo mučit!

zirafa ( 7. června 2011 16:10 )

arcaben bohužel jsme humánní......

arcaben ( 7. června 2011 15:21 )

Nesouhlasím s nadpisem,kdyby dostal CO zaslouží,tak minimálně visí!!

arcaben ( 7. června 2011 15:03 )

pro takovéto vypatlance provaz!!A ne že ho budeme do konce jeho života ubytovávat,šatit,krmit,obstarávat mu noviny,knihy a tv!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání