Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Svědek nehody u Slaného: Dan letěl, Mirka křičela

Autor: Eva Šimková, Richard Veselý, mivrk - 
1. června 2011
05:00

Blesk má další nové svědectví k tragické nehodě u Slaného, při které zemřel Daniel Ryčl (†25) a jeho přítelkyně Mirka (22) byla vážně zraněná. Ondřej P. (25) jel v sobotu 21. května také ze srazu tuningových aut v Panenském Týnci, když ho předjelo několik aut. Vzápětí viděl, jak protijedoucí renault sjel ze silnice a několikrát se otočil. „Řidič letěl vzduchem několik metrů,“ popsal Ondřej, který byl v té chvíli od zraněných vzdálen jen několik metrů.

Nehoda se stala jen chvíli poté, co Ondřeje ve vysoké rychlosti předjelo několik sportovních aut. Mezi nimi byly i Nissany GT-R patřící podnikateli Igoru B. a zastupiteli Prahy 7 Tomáši Vavřincovi.

„Pak jsem viděl hromadu prachu a letící Renault Twingo, který se u krajnice několikrát otočil. Jeho řidič vyletěl z auta a po několika metrech dopadl na silnici,“ uvedl svědek nehody. Ihned zastavil, popadl autolékárničku a spolu s dalšími řidiči se snažil zraněným pomoci. „Když jsem tam přiběhl, ta holka z renaultu ležela u předního nárazníku a hlasitě naříkala bolestí. Řidič byl v bezvědomí, celý odřený a zkrvavený,“ popsal stav Mirky a Daniela těsně po nehodě. „Buď se jim urvaly pásy, nebo nebyli připoutaní,“ vysvětluje si očitý svědek průběh havárie.

Mirka už se probrala z kómatu

Po chvíli dorazil na místo lékař, který Danielovi dával umělé dýchání a masáž srdce. Chvíli poté přijela i policie a záchranka, která oba těžce zraněné převezla do nemocnice. Přes veškerou péči lékařů ale Daniel nedlouho nato zemřel. Jeho přítelkyně strávila týden v umělém spánku. O víkendu se probrala, ale na nehodu si zatím nepamatuje.

Policie obvinila ruského podnikatele Igora B. z usmrcení z nedbalosti a z těžkého ublížení na zdraví. Zastupitel Prahy 7 Tomáš Vavřinec vystupuje jako svědek.

bafi ( 12. června 2011 10:25 )

Doufám,že na tojho ruskýho hajzla a hajzla Vavřince dojde. Boží mlýny melou pomalu ,ale jistě.

leonr ( 3. června 2011 15:16 )

jste na omylu yly připoutaný vyděl jsem fotky

Shelby16 ( 2. června 2011 20:46 )

Pásy jsou konstruovány na dost vysookou rychlost, aby člověka udržely, spíš to vypadá, že připoutaní nebyli.

leonr ( 1. června 2011 21:52 )

ty co si myslí že nebyly připoutaný jsou na omylu pásy měly oba ale bohužel se Danovi utrhnul

hutnik ( 1. června 2011 17:09 )

Už jsem to tu jednou taky psal, že ostatní zdroje už od počátku uvádějí druhého piráta jako "ruského podnikatele Igora Bobrova (31)". Buďto se tak Blesk vyhýbá mezinárodnímu konfliktu, nebo je to tím, že je bobr evropský přísně chráněný. To ostatně brzy uvidíme.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání