Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Muž, který zkoušel výdrž pod vodou, zemřel

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, oj - 
26. května 2011
09:59

Muž (44), který se v pátek večer zkoušel, jak dlouho vydrží pod vodou v akvacentru v Bruntále, v noci na dnešek zemřel v nemocnici v Krnově. Příčinou smrti byl otok mozku a vodou poškozené plíce.

Čtyřiačtyřicetiletý muž podle záchranářů zkoušel v bazénu, jak dlouho vydrží pod vodou, přičemž upadl do bezvědomí. Mluvčí záchranářů Lukáš Humpl uvedl, že svědci a poté přivolání zdravotníci muže oživovali více než půl hodiny. Od převozu do nemocnice byl stav pacienta kritický. Na oddělení ARO ležel v umělém spánku a na jeho stavu se nic nezměnilo.

Policejní mluvčí Pavla Tušková ČTK potvrdila, že policie se událostí zabývá. "Pokud muž zemřel, určitě bude nařízena pitva," řekla Tušková. Uvedla, že případ nyní převzala bruntálská kriminální policie, která zjišťuje, zda neměl podíl na mužově smrti někdo z lidí, kteří se na místě nešťastné události pohybovali. "V souvislosti s aktuálními skutečnostmi bude případ překvalifikován z přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti na podezření z přečinu usmrcení z nedbalosti," řekla Tušková.

Muže si v pátek všimli zřejmě až se značnou prodlevou a okamžitě ho začali oživovat plavčíci. Pokračovali v tom, dokud nepřijeli záchranáři. Ti ho okamžitě připojili k dýchacímu přístroji. Masáží srdce se jim po přibližně 30 minutách podařilo obnovit činnost srdce. Jeho stav zůstal ale nadále velmi vážný a nic se neměnilo. Nakonec následkům potápění podlehl.

Shelby16 ( 28. května 2011 00:36 )

hloupý pokus

rezacek ( 26. května 2011 11:22 )

A jsi si jistý? U naší policie bych si nebyl jist nikdy. Když jsou schopni pustit ruského podnikatele a vraha (ale lékárničku měl v pořádku, to zas e jo) , zdrhne jim Krejčíř přes hajzl a ANičku Janatkovou místo policie najdou divoká prasata, tak proč by nemohli někoho pitvat, aniž zemřel?

rezacek ( 26. května 2011 11:19 )

Možná by se to mělo zapsat do knihy rekordů. Pravda, možná to trochu přeťáp, ale na rekord to je.

capitan_jorge ( 26. května 2011 11:17 )

"Sto bodov". Polícia je perfektná.

polly ( 26. května 2011 10:28 )

Policejní mluvčí Pavla Tušková- "Pokud muž zemřel, určitě bude nařízena pitva," řekla Tušková. V případě, že zemřelý nezemřel, pitva nařízena nebude - říkám já!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání