Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Doktor Halucinace: Zneužil prý 9 dívek!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Jana Ulrichová - 
26. května 2011
06:20

Kuriózní obhajobu předložil dětský lékař Ivan D. (45). Podle státního zástupce v litoměřické nemocnici sexuálně zneužil devět pacientek. Některým v té době ještě nebylo 15 let! Zkušený pediatr tvrdí, že dívky užívaly léky způsobující halucinace a vše si vymyslely!

Soudní projednávání se vleče už pět let. V roce 2007 byl lékař odsouzen k nepodmíněnému 2,5letému trestu a zákazu činnosti. Krajský soud ale případ vrátil zpět k dalšímu dokazování.

Dívky už dříve vypověděly, že se jich lékař při měření tlaku, poslechu stetoskopem nebo při masážích dotýkal na prsou, stehnech a mezi nohama, dával si jejich ruce do rozkroku a otíral se o ně penisem. „Přišel se jí zeptat, jak se cítí. Řekla, že ji to pobolívá, proto ji vzal na vyšetřovnu. Když jí masíroval záda, vyndal si penis a otíral se jím o ni. Přitom se jí ptal, zda jí to dělá dobře,“ uvedla Pavlína F., matka jedné z obětí.

Lékař přiznal, že s jednou dívkou (tehdy 16) v nemocnici během své služby souložil. Podle něj šlo ale o vztah muže a ženy, ne lékaře s pacientem. Dodal, že tato dívka pak mohla ovlivnit ostatní. „Zřejmě si vyměňovaly zážitky,“ uvedl. Všechna ostatní obvinění popřel. Protože se hájí i tím, že dívky byly v té době pod vlivem léků způsobujících halucinace, nechal soud vypracovat znalecký posudek z oboru farmakologie a lékařství. Právě na něm se včerejší jednání zadrhlo, neboť spis stále ještě leží u znalce. Soud proto hlavní líčení odročil na červenec.

danamarie ( 15. srpna 2011 11:43 )

Tak zase jeden "pan doktor"-hrozné

marmelada ( 26. května 2011 16:02 )

V menší míře je toho nemorálního jednání více, než si kdo myslí , a ještě se lékařům zvýší zvýší platy.Legalizovaný podvod se nazýva "Reforma" .Část vybraných peněz padnek na zvýšení platu a ostatní přijde k strýčkům za předražené nákupy.Tady lépe nebude, dokud nepřijdou do vlády slušní lidé.Žádné refromy bnepomohou, protože ony nemají pomoci zdrvotnictví, ale je to způsob jak vybírat peníze na to a na to.... Lékaři se ozvali, tak jim něco dají / to je jaksi ještě mimo/ Kdyby nedali, tak odejdou, budou úmrtí a lidi v ulicích. Ono na to stejně djde, ale agonie se protáhla.

sluka ( 26. května 2011 12:37 )

v Litomericke nemocnici? Nebo ma zakaz vykonavani sve "lekarske" cinnosti?

ctenar ( 26. května 2011 12:02 )

izolovat, vykastrovat a nedat nažrat, HOTOVO.

kacota ( 26. května 2011 09:08 )

skusit to na moju dcerku, tak mu ho vytrhnem jak cibulu v zahrade...ešte aj zakrútim ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání