Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bratr piráta: Nepředjížděli jsme! Svědek: Jeli jako blázni!

Video se připravuje ...
Autor: rvs, mivrk, jad, jos - 
24. května 2011
12:27

VIDEO: Igor B. je podezřelý z usmrcení z nedbalosti, těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci. Podle všeho se předjížděl s Tomášem Vavřincem a smrtí to odnesl protijedoucí řidič. Podle bratra Igora Andreje (22) se ale celá událost stala zcela jinak, než ji prý popisují média. "Předjíždět jsme nesměli," tvrdí. Svědek, který nehodu viděli, ale mluví jinak!

Dopadlo to tragicky, strašně ho mrzí, co se stalo. Něco podobného se dneska může skutečně na silnici stát. Je to strašný. To je prostě těžký,“ krčí na videu rameny bratr Igora B.

„Jeli jsme ze srazu. Vavřinec jako vítěz vpředu, ostatní auta za ním. Nepředjížděli jsme, na to jsme neměli nárok, když vyhrál závod,“ popsal mladík, který jel po celou dobu v bíločerném Nissanu GT-R jako spolujezdec a celý sraz natáčel na kameru.

Brácha za to nemůže, tvrdí

„O nehodě jsme se dozvěděli až po návratu domů. Já a i rodiče jsme z toho špatní. Je to neštěstí. Ale brácha za to vůbec nemůže,“ pokračoval. Nehoda se podle něj stala až ve chvíli, když už byla obě auta pryč. Svědci na jejich auto podle něj upozornili jen proto, že je výrazné. „Předtím jsme sice předjížděli, ale jen na přerušované čáře a v normální rychlosti. Vavřincovo auto je hodně hlučné a řidič renaultu se možná lekl,“ dodal.

Auto, ve kterém jeli, bylo navíc podle jeho slov po celou dobu v nouzovém režimu kvůli porušené pneumatice. „Netočili jsme to, při této závadě by se mohla pneumatika roztrhat a auto by havarovalo. Přeci zbytečně nezničíte auto za 2,5 milionu korun,“ dodal.

Bratr Igora B. Blesku poskytl fotografi i, kterou pořídil cestou ze srazu do Prahy. Chce dokázat, že se auta nepředjížděla a vítěz závodu jel na čestném místě v čele kolony. „Vavřinec jel celou cestu před námi,“ popsal mladík, který jel v bíločerném Nissanu GTR jako spolujezdec. Bratr Igora B. Blesku poskytl fotografi i, kterou pořídil cestou ze srazu do Prahy. Chce dokázat, že se auta nepředjížděla a vítěz závodu jel na čestném místě v čele kolony. „Vavřinec jel celou cestu před námi,“ popsal mladík, který jel v bíločerném Nissanu GTR jako spolujezdec. | Archiv Blesku

Svědek: Předjížděli se přes plnou čáru

Do redakce Blesk.cz přišlo svědectví muže, který tvrdí, že byl v kritický moment na silnici R7 a celou nehodu dobře viděl. Není možné zatím prokázat, zda mluví pravdu, ale tvrdí, že je ochotný jít svědčit na policii a jeho slova mohou být při vyšetřování případu klíčová. "Ti dva idioti mě předjeli a vzápětí se 100 m přede mnou vybourali ti dva chudáci v Twingu. Jak šmejd v červeným tak šmejd v bílým předjížděli v levotočivé zatáčce přes plnou čáru rychlostí minimálně 160 km/h, když proti nim v zatáčce vyjelo Twingo. Ani jeden z těch šílenců se nestačil zařadit do svého pruhu, protože akorát předjížděli kolonu 5 až 6 aut. Twingo se jen tak tak vyhlo prudkým manévrem, ale následně se už neudrželo na silnici. To co následovalo, bych nepřál nikomu vidět. Ten kluk dopadl kousek ode mě na silnici, potom co během kotoulů vyletěl z auta. Policie si vzala ode mě inicály a doufám, že jednou půjdu svědčit proti oběma šmejdům. Jak jsem to viděl já, vinu nesou oba dva, je jedno kdo byl první a kdo druhej."

Obviní i Vavřince?

Igor B. (31), který je podezřelý, že vysoce nebezpečným předjížděním Vavřincova vozu vytlačil ze silnice protijedoucí Renault Twingo a způsobil tragickou havárii, je od pondělního večera v policejní cele. Tam může strávit až osmačtyřicet hodin. „Vyšetřovatel provádí všechny potřebné úkony k tomu, aby mohl podezřelého muže vyslechnout,“ potvrdila Bledsku Michaela Nováková z kladenské policie.

Igor B. je podezřelý z usmrcení z nedbalosti, těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci, za což mu hrozí až šest let kriminálu. Obviněn ale zatím nebyl. Není vyloučeno, že policisté v průběhu dalšího vyšetřování podají návrh na vazbu. Vyloučeno není ani to, že další vyšetřování odhalí skutečnosti, na základě kterých policisté obviní i Tomáše Vavřince (49).

Psycholog: Řidič musí být magor!

Jaký je řidič, který smete auto ze silnice a ujede? Blesk se ptal psychologa Jeronýma Klimeše. „Vůbec to není tak, že si tento člověk koupil auto, a to ho ovládlo. Naopak! Takovéto silné auto si koupil proto, že chtěl. Už tu tužbu měl dávno. Je to jako s pitbulem nebo se zbraní. Ti lidé po tom touží tak dlouho, dokud si to nekoupí. Určitě jezdí dlouhou dobu jako prase. Je to adrenalinový magor. Takhle se chová od malička. Řešení je takové, že si to ten člověk musí zakázat. Je to problém v morálce. On si totiž myslí, že je to správné chování, nemá zábrany. To není vůbec psychický problém. Jsou to prostě špatně nastavené životní hodnoty. Dá se také říci, že ten člověk nedospěl. Je na úrovni desetiletého chlapce, který závodí s autíčky!“

Video  Fakt nevím, jak to pojmenovat  - Youtube.com, foto: Facebook.com
Video se připravuje ...

HLEDÁME SVĚDKY NEHODY U SLANÉHO, OZVĚTE SE NA TIP@BLESK.CZ NEBO POLICII ČR, JE TO DŮLEŽITÉ! JEN TAK MŮŽE BÝT VINÍK TRAGICKÉ NEHODY POTRESTÁN!

cert ( 25. května 2011 13:47 )

A vy jste obyčejný osel. Až vás podobný idiot vytlačí ze silnice, jak se bude chtít mermomocí vrátit do svého pruhu, tak si na tohle vzpomeňte, v duchu se za svoji blbost omluvte a pokud vám to zdravotní stav dovolí, můžete si i naliskat.

dobrotka ( 25. května 2011 04:05 )

Tak takovahle odpoved na to, ze clovek jedna cestne a dokaze poukazat na svinstvo - je rovnez na kulku

dobrotka ( 25. května 2011 04:00 )

specialne v CR. At se stane co se stane vsichni se biji v prsa - Nikdo nepochybil!!!! At uz jde o nacelnika VS, nebo tyhle dva [dalo by se vyjmenovavat jeste nekolik dnu!] prvni, co se rve pri kazdem prusvihu je - Nikdo nic neprovedl, Vsechno je-bylo v poradku, Nic jsem nevidel, neslysel!!!!!!!!!!!!!!!! Az kdyz se zacnou nachazet dukazy, tak se zacne pripoustet, ze to nebylo vsechno tak, jak se prvne reklo. Jeste jsem nevidela, aby se k jakemukoli prusvihu KDOKOLI POSTAVIL CELEM!!!!! V CR je specialita ZATLOUKAT, ZATLOUKAT, ZATLOUKAT !!!!!!

barbatus ( 25. května 2011 00:11 )

Předjížděl na plné čáře, jel rychleji, než bylo povoleno, pokoušel se ujet policajtům, snažil se zapřít to předjíždění, oni si ho zastavili sami, pak jsem se do toho vložila já. Já jsem tedy podle vás udavač. Nikoho jsem neudala, chytli si ho sami. Jsem jen svědek. A co je podle vás ten provinilý řidič? Anděl s momentální indispozicí svatosti?

setug ( 24. května 2011 18:27 )

jenže lidi se bojí, mafie má dlouhá chapadla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání