Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Matka pobodala své děti nožem, pak se pokusila zabít!

Autor: Jiří Krušina, evakk - 
23. května 2011
17:28

Vyšinutá žena (36) zaútočila v Břidličné na Bruntálsku na své dvě malé, spící děti (6) s nožem v ruce. Dceru i syna bodala po celém těle. Pak se pokusila zabít i sama sebe. Děti v kritickém stavu přepravil z krnovské nemocnice do Fakultní nemocnice v Ostravě vrtulník.

Noční spánek v panelovém domě v Břidličné přerušilo v pondělí časně ráno bouchání dveří a dětský křik. To mladá žena bodala své děti nožem po celém těle. Sousedi nic netušili, než k domu přijelo několik sanitek, policisté a hasiči. „V bytě se nacházely tři zraněné osoby. Žena středního věku a dvě malé děti utrpěly bodnořezná zranění. Všechny jsme transportovali do krnovské nemocnice,“ řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Stav chlapečka se natolik zhoršil, že pro něj krátce po přijetí v krnovské nemocnici přiletěl vrtulník a přepravil jej na traumatologii do fakultní nemocnice v Ostravě. Holčička na tom nebyla o moc lépe a i pro ni v pondělí dopoledne přiletěl vrtulník. z Ostravy.

O děti se starala babička

Sousedé nemají potuchy co se vlastně stalo. O babičce s níž děti bydlely mluví v superlativech. Matku ale moc neznají. „Děti bydlely v bytě s babičkou. Jejich matku jsem moc nepotkávala. Někdy tady přijela a děti ji z balkónu vždy mávaly na rozloučenou. Myslím, že je nedoprovodila ani na zápis do první třídy. Je hodně zvláštní paní, ale zato babička byla moc hodná,“ řekla jedna ze sousedek.

Policisté matku podezřívají z pokusu o dvojitou vraždu a případem se intenzivně zabývají. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření z dvojnásobného pokusu vraždy. Dle dosavadních informací se ho měla dopustit maminka dvou nezletilých dětí, která je měla napadnout nožem,“ řekla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání