Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Německá policie dopadla uprchlého českého podnikatele

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: ČTK, mivr - 
19. května 2011
21:06

Německá policie dopadla odsouzeného středočeského podnikatele Marka Podlipného, který se vyhýbal nástupu do vězení. Už ho předala ho českým úřadům.

Podlipný, který byl společně se svým bratrem odsouzen k šestiletému vězení za pokus o krácení daně, strávil na útěku dva roky. Po jeho bratru Lubomírovi policie stále pátrá.

Marka Podlipného dopadla německá policie na dálnici u Mnichova "V současné době si už odpykává trest, ke kterému byl odsouzen," řekl mluvčí policejního prezidia Jan Melša.

Bratři Podlipní podle televize Nova v uplynulém desetiletí zbohatli na prodeji pohonných hmot, provozovali síť čerpacích stanic s propan-butanem. Po několika raziích celníků a policistů v jejich podnicích však byli obviněni a později odsouzeni k odnětí svobody. Do vězení však nenastoupili a uprchli.

gogo ( 19. května 2011 22:32 )

přes 5 000 (!!!) odsouzených. O jednoho více nebo méně je již zcela jedno. Již je nemají ani kam dávat.. Již nejsou ani peníze na stavbu věznic ani na stravu dalších odsouzených ... Škoda slov... Absurdistán i Kocourkov v jednom ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání