Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Místo maturity zemřel pod kamionem

V tomto autě vyhasl život mladého Michala
V tomto autě vyhasl život mladého Michala  (Autor: Slávka Červená)
Autor: Slávka Červená, Kjos - 
16. května 2011
17:48

Měl to být jejich významný den. Spolužáci Michal (†21) a Jakub (21) ze SOŠ v Otrokovicích spěchali v pondělí ráno na zahájení maturit. Dveře maturitní třídy již ale neotevřeli. Michal, který řídil, nedal přednost kamionu. Po střetu zemřel. Spolužák utrpěl středně těžká zranění a skončil v Baťově nemocnici.

Školu, ale především vyučující a spolužáky neštěstí zcela pohltilo. Na zahájení maturit v 7.30 oba hoši chyběli. Nikdo zpočátku netušil proč. Jakub měl být vůbec prvním letošním maturantem školy. Michala čekala zkouška dospělosti dnes.

„Od jednoho z rodičů jsme se pak dozvěděli o havárii. O něco později, co se opravdu stalo. Je to tragedie. Všichni plakali,“ reagoval ředitel školy Libor Basel (40). „Maturity však nelze přerušit. Spolužáci byli značně rozrušeni a o to těžší bylo pro ně maturitu zvládnout,“ dodal ředitel.

„Michal byl mluvčí té třídy. Byl na něho spoleh, byl fajn. Nezlobte se, ale nemohu ani mluvit. Jsem z toho úplně zděšena,“ reagovala třídní učitelka Lenka Klimánková, která se studenty prožila celé čtyři roky. Smutek v očích měli další tři kamarádi maturantů. „Znal jsem je oba. Byli bezva. Pokud vím, Michal moc často autem nejezdil. Chodívali jsme hrát basket na tartanové hřiště, fotbal. Byli pohodáři. Je to šok, nechce se mi tomu věřit,“ svěřil se Tomáš Večeřa (16).

Michal a Jakub byli spolužáci a kamarádi. Bydleli ve Zlíně. Proto spolu také jeli do školy. „Pravděpodobně se na Michalovi, který řídil, podepsala maturitní nervozita a spěch,“ uvedl další z pedagogů. Hoši byli asi dva kilometry od školy. Vyjížděli z vedlejší silnice na hlavní. Těsně před křižovatkou byl před nimi traktor, který kosil trávu. Ten objeli a v plné rychlosti najeli pod nákladní soupravu s tahačem.

„Felicie byla odhozena na louku. Oba mladíci po střetu z vozu vyletěli. Zřejmě nebyli připoutáni. Řidič zemřel, druhý mladík byl zraněn, ale je mimo ohrožení života,“ informovala mluvčí policie Lucie Javoříková.

crakazasecrak ( 17. května 2011 12:53 )

jak debilní název...

lo2f ( 17. května 2011 01:04 )

se dožívají kratšího věku protože si nepřipouští rizika a více riskují a častěji kouří ... S tím nikdo nic nenadělá

gevi ( 16. května 2011 20:30 )

ale my když ráno jedeme do okresního města za vnoučaty téměř pravidelně nás předjíždí Felicie se středoškoláky do školy. Ti kluci....zkrátka já se takovým tragediím vůbec nedivím. Zatím jim každý zabrzdil a umožnil jim zařadit se na svou stranu nebo to ubrzdil protijedoucí vůz.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání