Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Islámská teroristická skupina v Česku!

Video se připravuje ...
Autor: Richard Veselý - 
3. května 2011
13:39

V Česku několik let působila teroristická skupina islámských fanatiků! Příslušníci Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu zadrželi devět lidí a osm z nich již obvinili z podpory terorismu. Jedná se o první podobný případ u nás. Lidé pocházející z Kavkazu a z Bulharska jsou členy islamistické skupiny Jamaat Shariat, která podporuje mezinárodní terorismus. Jeden z mužů měl u sebe doma i samopaly, náboje a granát…

Islamistická skupina působící v Česku byla podle všeho pořádně nebezpečná. Při domovních prohlídkách, zajistili detektivové kromě náboženské literatury i falešné doklady, razítka různých státních institucí, přístroje na výrobu dokladů, padělané bankovky a také větší množství drog. „Na území Česka bylo zadrženo celkem sedm osob. Další dvě osoby se nacházely na území SRN. Celkem se jedná se o osm mužů a jednu ženu ve věku od třiceti do dvaapadesáti let. Tyto osoby pocházejí z oblasti severního Kavkazu a Bulharska. Obviněno bylo zatím osm z nich,“ uvedl mluvčí útvaru Pavel Hanták.

U jednoho ze zadržených, jednatřicetiletého Čečence, našli policisté celý zbrojní arzenál. „Jednalo se o ruční granát, několik samopalů, revolver, pistoli, a takřka osm stovek ostrých nábojů různých ráží. Dále byly zajištěny padělky tuzemské měny v hodnotě cca 200 tisíc korun,“ popsal Hanták.

Skupinou se čeští policisté zabývali už od roku 2008. Nyní ale detektivové zjistili, že se podezřelí chystají vycestovat z Česka a museli urychleně jednat. Úkolem organizace Jamaat Shariat je podpora teroristických skupin v severním Kavkazu. „Osoby, které působily v České republice, měly zajišťovat falešné osobní doklady, finanční prostředky, zbraně a výbušniny,“ dodal mluvčí. Obviněným hrozí až deset let vězení. S policisty zatím nespolupracují a odmítají vypovídat.

nebezpecnybezpecak ( 5. května 2011 20:05 )

To Ty si zaspal dva utoky na Metro a Letiste v Moskve. Nevim co je na tom tak dobre, ze i paleck zvedas. V rusku terorizmus neni ted spise NeoNacizmus a s tim si poradim lepe nez to o cem je tu rec. Chitracku utrcite sam nespis, vid Ty agente medvedi.

nebezpecnybezpecak ( 5. května 2011 20:00 )

Rozdrtit? Co? Bohaty? To jses Janosik z roku 2011 nebo jen xindl co nama na Visa Gold?

nebezpecnybezpecak ( 5. května 2011 19:58 )

Rusko nam bez tak dluzi a dalsi dluhy o ne zajem neni. Tak, ze nikoho nedostanou. Platebni moralku maji nulovou. (Predej si je sam )

nebezpecnybezpecak ( 5. května 2011 19:56 )

Bit Tebou tak bych se ted moc neopaloval, mohl by si vypadnout.

nebezpecnybezpecak ( 4. května 2011 12:57 )

Asi netusite co to je granat – ani co to da za praci a to celorocni, aby se mohlo napsat teror u nas neni a nehrozi. Spat u nich na ubytovne a modlit se, neni nejak lehoucka vec. Co vse musite zkousnout a zakousnout aby v pripade i prezil/a. To snad bylo jasne, ze v Berline neni metro jako u nas ( na trenik vhodne). Co mne ted dozira nejvic, ze s tohoto dila neni nic nad cim bych pisny byl. ANTI-TERORISTICKY jsem vzdy byl – ale ted si musim ponechat projit rukama neco co jiz "bouchlo" - a tak uz nejsem ten za ktereho jsem se hajil. Je mi s toho na nic – NIC NEFUNGUJE TAK JAK MA – VIC placenych amaterskych parachantu a vysledek skoro 0. Dekuji, odchazim. Vic pro Vas uz udelat nemuzu. AMATER (ve vysluzbe Profik)

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání