Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Desetiletou pobodal, aby ji zneužil? Policie stále mlčí

Autor: Ivana Žáková, mivrk - 
30. dubna 2011
14:50

Čtveřice kamarádek. Jana (14), Adéla (16), Katka (11), a Lenka (10). Nejmladší z nich byla na pokraji života a smrti, poté co jí ve středu pobodal v Karviné-Novém Městě neznámý násilník. Utrpěla sedm bodných ran, které jen tak tak minuly srdce, a leží v těžkém stavu v nemocnici. Policie stále mlčí, o brutálním útoku podala jen strohé informace. Blesk však jako jediný vypátral dívky, které násilník také ohrožoval, a do detailů ví, co se osudný podvečer odehrálo.

Kolem páté odpoledne si šly čtyři kamarádky hrát poblíž železniční tratě. Travnaté místo, kterým protéká stoka, je od obydlené čtvrti přes cestu několik stovek metrů. Chodily tam prakticky každý den. Až do osudné středy.

Ze zad jí lezlo maso, vzpomíná kamarádka

Dvě nejstarší dívky zrovna hledaly poblíž betonové polozbořeniny mobil, když se Lenka s Katkou vracely po příkopu nad stokou směrem domů. Proti nim šel asi dvacetiletý mladík, který měl něčím začerněnou tvář. Všimly si, že v ruce drží nůž. „Najednou mě chytil za tričko. Naštěstí jsem se mu dokázala vyškubnout a obě jsme s Lenkou utíkaly pryč. Jenže ona upadla a ten chlap jí chytil,“ vylíčila Katka. Nedívala se vpravo ani vlevo a utíkala na sídliště volat o pomoc.

Lenka s násilníkem mezitím zápasila na trávě. Bránila se, chtěla mu taky utéct, ale on do ní začal surově bodat. „Slyšela jsem, jak strašně křičí a volá naše jména. Viděla jsem, jak do ní bodá tím nožem. Byla jsem strašně vyděšená, ale mezitím jsem našla svůj mobil a zavolala na policii o pomoc,“ popsala hrůzné okamžiky Jana. Své kamarádce pohotovou reakcí tak zřejmě zachránila život. Policisté na místě zločinu byli za pár minut. Útočník dokonce ještě držel Lenku před sebou. Oba seděli u smrčku na zemi, ona se však už vůbec nebránila. „Když byli policisté při mně, zavolala jsem na Lenku, jestli může za námi přijít. Odpověděla, že ano, a šla šouravým krokem směrem k nám. Ten útočník mezitím utíkal na druhou stranu,“ poslala Jana další průběh krvavého podvečera a přidala:

„Lenka byla polonahá. Neměla na sobě ani kalhotky, ty zůstaly na místě, kde jí bodal. Ležel tam i zakrvácený nůž.“ Na okamžik, když viděla na kamarádčině těle hluboké rány, prý Jana do smrti nezapomene. „Ta v zádech byla asi nejhorší, lezlo jí ven maso. Celé tělo měla popálené od kopřiv. Musela jsem se hodně držet, abych nezvracela.“

Svědkyně mají noční můry

Jak také Jana prozradila, Lenka ještě stačila policistům říct, že útočník smrděl jakoby od lepidla. To potvrdila i Katka, která měla být jeho první obětí a viděla mu přímo do očí. „Připadal mi, že je mimo sebe, jako zfetovaný. Měl tak divné oči a výraz.“

Policisté neváhali ani vteřinu, nečekali na záchranáře a dívku hned odvezli do místní nemocnice. Vzhledem k závažnému zranění, kdy Lenka byla na pokraji smrti, převezl jí vrtulník záchranné služby do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Dívka utrpěla sedm ran převážně do horní části těla, jedna z nich jen tak tak minula srdce.

Předtím však nastala mezi policisty a násilníkem honička. Byli mu v patách a tak blízko, že jim utekl doslova o pár kroků. Mezitím se stačil vysvléct z polostažených kalhot i bot typu kanad. „Viděly jsme ho tam poprvé. Měl světlé vlasy, krátce střižené s rovnou ofinou do půl čela. Na sobě měl hrubší koženou bundu a rifle s nějakým nápisem.  Obličej měl jak ušpiněný od uhlí, zřejmě se tak schválně maskoval,“ popsali Blesku útočníka napadené dívky, které se teď bojí vyjít samy ven. „V noci nespíme, máme noční můry. Pořád máme tu hrůzu před očima.“

Zneužil ji?

Blesk také hovořil s bratrem pobodané Lenky. „Trpíme celá rodina a věříme, že se z toho sestra dostane. Z takového děsivého prožitku bude mít zkažený celý život. Nepřejte si vědět, co bych tomu zmetkovi udělal, kdyby mi přišel pod ruku,“ netajil se Honza (14).

Podle všeho chtěl násilník školačku zřejmě znásilnit. Protože se bránila, tak ji brutálně pobodal. Nebýt jejích kamarádek, které zavolaly pomoc, nemusela by útok přežít. Policie je na informace stále velmi strohá. Odmítá zveřejnit popis pachatele i fakt, že útočník dívku mohl zneužít.

oldpetr ( 3. května 2011 08:22 )

Policie vyloučila rasový motiv čili z toho lze petrně usoudit že pachatelem je nejspíše mladý zfetovaný rom.Když někdo šlápne romovi na kuří oko tak se spustí neuvěřitelná mediální rasová hysterie .Dovedete si představit co by se v médiiích asi odehrávalo kdyby ta dívka byla romka?

bluedream ( 1. května 2011 08:05 )

Tak už ho prý chytli: viz http://ostrava.idnes.cz/zasahova-jednotka-zadrzela-v-karvine-muze-podezreleho-z-pobodani-holcicky-1u c-/ostrava-zpravy.asp?c=A110430_200148_ostrava-zpravy_jog

joun ( 29. dubna 2011 13:47 )

Včera jsem šel z práce kolem 20. hodiny a na Opatově se potulovalo něco kolem 15 Vietnamců. Policie stála na stanici autobusů a oni byli poschovávaní v okolí a vyčkávali na čistý vzduch. Mezitím se zorganizovali tak, aby jeden na ně viděl a pak si postupně vyřvávali na sebe. Jsou to typy ze kterých už jde strach a je zajímavé, co jich zase v tomto místě přibylo. Někteří nemají zřejmě práci, tak se potulují po okolí a je otázka času, kdy si začnou od nás brát, co se jim nedostává. Semeništěm takových typů je i ubytovna na Opatově. Proč se něco nedělá s migrací těchto lidí, kteří tady opravdu nejsou k ničemu a jenom na nás parazitují. Týká se to i Rusů. Jenže ti jezdí v Land Roverech se zatemněnými skly a když vylezou, tak se jeden nestačí divit, co je to za týpky, zkrátka ruská mafie v Praze.

Shelby16 ( 29. dubna 2011 11:08 )

a nedej bože, aby to to byl nezletílý parchant, jako ten Robin, co zabil na Kladně tu dívku, nezletilý i kdyby zmasakroval celou školu, v našem českém absurdistánu dostane jen 3 z mravu a ty ty ty, koukej se polepšit

znojmacka ( 29. dubna 2011 11:07 )

knedlíku- souhlasím s e.44... muchomůrka zelená je taky smrtelně jedovatá, někteří hadi jsou taky smrt. jedovatí a přece se našlo pár jedinců, kteří tu svou smrt ve spojení s tímhle přežili.. Dokonce unikát- že prej jedinej člověk na světě přežil smrtelnou vzteklinu, která je snad horší, než mochomůrka s hadem dohromady.. Ale tady v diskuzích taky řádí pár jedinců, kteří mají evidentní příznaky vztekliny ( nemyslím tebe) a zatím taky žijí.. Jinak- to je hrůůůza, co se děje- na druhou stranu- píšou "ghetto", tak to opravdu klidná čtvrť nebude.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání