Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Pomozte najít Sašu (9): Zoufalá matka trne hrůzou

Autor: zb - 
27. dubna 2011
14:59

AKTUALIZOVÁNO: Pomozte najít devítiletého Alexandra Grláka z Plzně. Matka Andrea Dutkovská (31) trne hrůzou, aby se mu něco zlého nestalo. Jejího syna viděli lidé naposled v úterý před 13. základní školou v městské části Slovany. Na vyučování ale chlapec nepřišel, ani domů nedorazil. Teď ho hledají policisté.

Mám o něj strašný strach. Není takový, že by nepřišel přes noc domů. I když se někdy občas někde zapomene, volá mi na mobil, že přijde déle. A to taky vždy dodrží,“ zoufá si Dutkovská.

Alexandra lidé naposledy viděli v úterý kolem 12.30 hodin před školou. „Na vyučování ale nebyl. Jeho bratr říkal, že Alexandr zůstal doma, protože mu není dobře. Kluk je chytrý, ale škola pro něj není na prvním místě. Už se také stalo, že z domova odešel do školy, ale tam nedorazil. Domů ale odpoledne přišel jako z vyučování,“ prozradila Blesku ředitelka školy Zdeňka Vrátníková s tím, že neví o žádném jeho průšvihu ve škole, kvůli kterému by třeba utekl z domova.

„Když jsem v úterý kolem osmé večer přišla z práce domů a kluk tam nebyl, tak jsme ho začali s přítelem hledat. Mysleli jsme si, že se cestou z fotbalového tréninku zapomněl někde v parku. Pak jsem volala příbuzným do Nýřan, jestli Alexandr není u nich a obvolala i jeho kamarády. Nikde nebyl, tak jsem volala policii,“ vzpomíná Dutkovská. „Syn se dobře učí. Chodí do kroužků, kde se učí vařit a vyrábět keramiku. Ale za posledních 14 dní už byl dvakrát za školou. Jeho táta, na kterém kluk visí, nastoupil v té době do vězení. Tak jestli si kluk nemyslí, že když bude zlobit, dostane se za ním,“ pláče matka.

Alexandr Grlák je vysoký přibližně 139 až 141 centimetrů, hubené postavy. Má hnědé krátké vlasy a hnědé oči. Má odstávající levý ušní boltec. Na sobě měl červenou mikinu, modré riflové kalhoty a šedobílý batoh.

pgga ( 29. dubna 2011 00:11 )

Musim s hodne veci souhlasit. Jako Vy...take bydlim hodne dlouho pryc(dele nez Vy..uz od detsvi).Cesky narod bohuzel..jak tak sleduji jde hodne .."USA style". Korupce..lhostejnost..agresivita..to je zde v USA...nicmene opravdu to neni vsude.. (tady)..jde jen o to jak si tady zivot vyberete a potom zijete. ALE...ne, neni to tady "normalni" ze se 9 lety kluk sam "zapomene"...a ze napriklad matka zjisti v 8 hodin vecer ze kluk neni doma. Jednoduse..VELKY problem.(pro matku v tomto pripade).

ditat ( 27. dubna 2011 22:00 )

JE MOC DOBŘE, ŽE JE MALEJ V POŘÁDKU. Matka se o své syny opravdu nestará, snad vše po této události přehodnotí a je pro ni varováním. A malej nebude už nikdy utíkat. Důležité je, že se malému nic nestalo. Velký dík svědkovi, který na malého Sašu upozornil, ne všichni češi jsou špatní a lhostejní.

veselalasicka ( 27. dubna 2011 20:32 )

nestacim se divit a je mi zle.kdyz si ctu nektery vase prispevky.Co jste to vubec za lidi,odsuzujete matku,delate si legraci z jejiho nestesti!.Verim tomu, ze pani Andrea by jako prvni a (velice rada),zvolila jinou pracovni dobu,ale bohuzel v dnesni dobe si nemuze nikdo moc vybirat.Ziji uz pres dvacet let v cizine a jeste do nedavna, jsem byla hrda na to,ze pochazim z cech.Pravidelne se zajmem sleduji,co se "doma"deje a s zhruzou zjistuji,ze MUJ milovany cesky narod prestavam poznavat.Nevim,co me zastrasuje vic:korupce,lhostejnost,zavist,neprejicnost a stoupajici agresivita.Proste hnus!!!Pevne verim a doufam, ze se tomu malemu nic nestalo,ze mu nikdo neublizil.Je to hrozne.

pyngvin ( 27. dubna 2011 20:09 )

Už ho našli - v Plzni Borech.

bafinka81 ( 27. dubna 2011 19:44 )

jejda mane, to je to samé - Pepa=Josef, Jan=Honza, Saša=Alexandr, apd,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání