Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kazach unesl letadlo, mohly za to deprese?!

Muž se pokusil unést letadlo a odletět do Libye. Důvod neřekl, ale vyšetřovatelé tvrdí, že trpí depresemi
Muž se pokusil unést letadlo a odletět do Libye. Důvod neřekl, ale vyšetřovatelé tvrdí, že trpí depresemi  (Autor: EPA)
Autor: evak, ČTK - 
25. dubna 2011
12:03

Unést letadlo italské společnosti Alitalia na trase z Paříže do Říma se v neděli večer pokusil kazašský občan, který za cíl označil libyjskou metropoli Tripolis. Záhy ho ale za pomoci cestujících přemohla posádka. Podle vyšetřovatelů, muž trpí depresí a nemá žádné vazby na teroristy.

Útočník se pokusil vzít kolem 21:30 SELČ jako rukojmí letušku, kterou ohrožoval velkým nožem. Požadoval, aby kapitán zamířil do Libye, ale důvody neuvedl. Stevardům a cestujícím se však rychle podařilo muže přemoci. Letadlo pak bez problémů přistálo o půl hodiny později na římském letišti Fiumicino.

Nikdo na palubě neutrpěl zranění s výjimkou letušky, které muž při potyčce způsobil menší rány. Po přistání byla hned ošetřena lékařským personálem na letišti.
Po pětihodinovém výslechu osmačtyřicetiletého kazašského občana, obviněného z únosu osoby a pokusu o únos letadla, vyšetřovatelé vyloučili teroristickou stopu.

Můžou za to deprese?

Muž žije v Paříži, má dvě děti a v Itálii nikdy předtím nebyl. V poslední době měl problémy s depresemi a při svém pokusu o únos byl velmi zmatený. Kazach, který hovoří šesti jazyky a pracuje pro kazašskou delegaci u Organizace Spojených národů pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) v Paříži, se podle svědků chvílemi nekontrolovaně smál. Když jej čtyři stevardi zneškodnili, lékař přítomný na palubě mu okamžitě dal sedativa.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání