Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sousedé hájí rodinu školáka (†13): Nezabili ho

Případem se zabývá policie
Případem se zabývá policie  (Autor: Foto od čtenáře)
Autor: Vlaďka Hradská, mivrk - 
23. dubna 2011
13:33

Sousedé rodiny, jejíž syn (†13) zemřel v pražské motolské nemocnici, jsou pobouřeni. Vadí jim, že rodinu policie vyšetřuje kvůli podezření z usmrcení z nedbalosti. Kriminalisté se začali případem zabývat poté, co je na něj upozornili lékaři z Motola. Sousedé i starostka vsi odmítají, že by rodina syna týrala či mu odpírala řádnou stravu a lékařskou péči.

"Lidi rozčílili spekulace o týrání školáka či odpírání potravy a léků. Je to slušná, normální, věřící rodina, která se o svého nemocného chlapce starala. Tak je tu všichni známe,“ řekla starostka obce Jana H.

„Zemřelo dítě. Takže my se musíme zabývat všemi variantami, každým náznakem a prošetřit i spekulace. Prověříme proto každého, kdo s chlapcem a jeho nemocí měl cokoliv společného. Více napoví dnešní soudní pitva a znalecké posudky,“ namítl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Viníkovi hrozí až tři roky vězení

Chlapec trpěl podle sousedů dva roky vážnou a bolestivou chorobou trávicího traktu. „Měl veliké bolesti. Když na něj přišly křeče, jen ležel a nemluvil. Chodil třeba i 15krát za den na záchod,“ řekla starostka.

Zoufalí rodiče se podle sousedů snažili dělat, co se dalo. Synova ulcerózní kolitida se ale nijak nelepšila. Toto onemocnění střev může skončit celkovým rozvratem organismu, což se v tomto případě zřejmě stalo. Proto rodiče údajně zkoušeli všechno možné, i alternativní léčbu. Smrtí syna se jim zhroutil svět. Pokud policie někoho ze smrti chlapce obviní, hrozí mu až tři roky vězení.

Jak zemřel nemocný chlapec

14. dubna ráno: Hoch zkolaboval u své babičky. Záchranáři ho převezli v kritickém stavu do Motola.

15. dubna: Pražská policie začíná případ vyšetřovat kvůli možnému týrání. Podnět dali lékaři, kterým se zdál chlapec podvyživený. Spekuluje se, že nedostával maso ani léky a zda nejsou rodiče fanatiční vegetariáni a sektáři hledající pomoc jen u léčitelů.

19. dubna ráno: Chlapec umírá. Někteří lékaři se domnívají, že byl v zanedbaném stavu, což k jeho smrti přispělo.

han.s. ( 25. dubna 2011 10:51 )

Ano, správnou dietu, tzv. bezezbytkovou, troufám si říci, že jeho rodiče jako vegetariáni mu ordinovali dietu zcela opačnou s notnou porcí vlákniny...onemocnění je to závažní, někteří pacienti dokonce přijdou o část střeva a zkončí s umělým vývodem, ale to je právě to, nemoc je léčitelná...

markete ( 25. dubna 2011 09:12 )

bohuzel pokud byl vazne nemocny tak je i pri velke snaze rodicu kteri dodrzuji vsechny diety a podavaji leky vsechno marny.takove dite muze umrit.ale sama mam dceru ktera ma nekolik nemoci a sama kdyz vidim ze neni vsechno v poradku tak bezim k doktorovi at ji posle na dalsi vysetreni.take ma spatne streva,drzi dietu a kazdy tyden v pravidelnou dobu ji vazim.spis hubne tak jsem s ni sla hned k lekari a ten ji poslal na dalsi vysetreni.ale nejvetsi paradox je ten ze to pry mame poslat piseme.takze lekarka to tam poslala a my ted budeme cekat na vyjadreni lekare.toto uz je chyba strany lekare.a jedna se o gastroenterologickou poradnu ve FN Olomouc.tak si myslim ze nemuzeme hned odsuzovat rodice.zdravotnictvi u nas jde uplne ke dnu.

crakazasecrak ( 24. dubna 2011 19:06 )

táhni š m e j d e jdi si ho udělat někam jinam! kyselej de b i le§

crakazasecrak ( 24. dubna 2011 13:22 )

které se vyléčit nedají a ani zastavit...a nepomůže vám ani velká víra!!!

crakazasecrak ( 24. dubna 2011 11:56 )

ale zanedbali!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání