Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Žárlivec lil mužům do piva projímadlo a podpaloval věci

Autor: Jan Doležal - 
20. dubna 2011
15:20

Hrál se svojí manželkou v kapele a chorobně žárlil na každého, kdo se na ni jen podíval! Kvůli tomu Roman H. (45) z Městce Králové na Nymbursku dával muzikantům do piva projímadlo a neváhal dokonce podpálit nástroje orchestru, takže málem vyhořel kulturní dům! Žárlivec za to včera dostal 15 měsíců ve věznici s dozorem. I když podle všeho založil ještě několik dalších požárů, soud neměl dostatek důkazů k tomu, aby ho za ně odsoudil.

Když členové Tanečního orchestru Městec Králové hledali zhruba před dvěma lety hráče na klávesy, vybrali si učitelku hudby Evu H. (37). Na zkoušky kapely začal ale pravidelně docházet i její manžel Roman. „Učil jsem ho hrát na trombon, ale k ničemu to nevedlo. I přesto s námi pořád jezdil po kšeftech a pomáhal s aparaturou,“ vypověděl člen orchestru Alois Vytlačil.

Romana H. začala ale sžírat chorobná žárlivost. Nemohl snést, aby se kdokoli ze spoluhráčů k jeho ženě jen přiblížil. Muzikantům se za to mstil tím, že jim na tancovačkách dával do piva projímadlo. To mu ale nestačilo. Loni v červenci vlezl do zkušebny kapely v městeckém kulturním domě, polil hudební nástroje benzinem a zapálil. Způsobil škodu za 600 tisíc korun. Jen zázrakem se nikomu nic nestalo. Krátce předtím totiž skončila v kulturáku taneční zábava a uvnitř ještě mohli být lidé!

Roman H. při výslechu na polici přiznal, že zapálil hudební nástroje také v domech zpěváka a kytaristy orchestru a poté u saxofonisty. Soud ho ale uznal vinným jen z požáru v kulturním domě. Roman H. totiž při hlavním líčení odmítl vypovídat a další jeho skutky se u soudu nepodařilo prokázat.

Manželka: Rozsudek je výsměch

Žárlivec vyfasoval 15 měsíců nepodmíněně ve věznici s dozorem. Podle znalců trpí sice poruchou osobnosti a ve vypjatých situacích je agresivní, schopnost sebeovládání ale sníženou nemá. Rozsudek je pravomocný, protože Roman H. i státní zástupkyně s verdiktem souhlasili. Manželka žháře byla ale zoufalá. „Je to naprostý výsměch. Už devět měsíců sedí ve vazbě, takže za půl roku ho mám doma a všechno může začít nanovo. Mám strach,“ řekla Blesku Eva H. Dodnes prý nechápe, proč se to všechno stalo. „Byli jsme spolu deset let a k žárlení neměl vůbec žádný důvod,“ dodala zdrcená žena. S manželem se prý hodlá rozvést.

manolla1 ( 22. dubna 2011 13:56 )

Manželka neměla dopustit, aby s nimi na hudební akce jezdil! Měla nechat B-L-B-A, doma! Není možné, aby nevěděla, co je zač - čeho všeho je schopný! S tím projímadlem, mě tedy dostal! Živě si dakáži představit, jak uprostřed koncertu, musí hudebníci běhat na WC !

muchojka ( 20. dubna 2011 22:52 )

PRESNE-ASI MAS ZKUSENOST ZE SVEHO DOMOVA,ZE?KDO BY TEBE ALE CHTEL...,LUZO...!!! ALFO(140)KRAVO...

sodofka ( 20. dubna 2011 18:48 )

dávat manželce, posranou by mu jí kluci z kapely neprstili, maximálně sem tam orálek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání